• Nyheter
  • Exotiska golv från tre världsdelar

Nyheter

Exotiska golv från tre världsdelar

Exotiska golv från tre världsdelar
Forbo lanserar laminatgolvet Adventure som finns med 23 exotiska mönster som är hämtade från tre världsdelar.

       
 

Forbos nya laminatgolv Adventure har fått exotiska mönster med inspiration från tre världsdelar. Här visas mönstret African Zebrano.

 

Den nya golvkollektionen Adventure har kommit till för att möta efterfrågan på exotiska golvmönster. Den består av 23 olika golv uppdelade på de fyra serierna African jungle, American forest, Eurpean woods och Northern timber. Golvens mönster är inspirerade av träslag som exempelvis wenge, zebrano, kanadensisk lönn, pinjeträd, pekan och hickory. Golven finns som plank, 2- och 3-stav, kortstav och mosaikstav. De går att få med matt eller sidenmatt yta och med struktur där ådringen framträder.

Garanti på utseende och funktion
Golvet består av bräder som med klicksystem ska kunna monteras snabbt och enkelt. Det är avsett för torra utrymmen och är klassat i högsta slitageklassen för bostäder. Företaget lämnar 15 års garanti på både utseende och funktion.

 

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.