• Nyheter
  • Exotiska golv från tre världsdelar

Nyheter

Exotiska golv från tre världsdelar

Exotiska golv från tre världsdelar
Forbo lanserar laminatgolvet Adventure som finns med 23 exotiska mönster som är hämtade från tre världsdelar.

       
 

Forbos nya laminatgolv Adventure har fått exotiska mönster med inspiration från tre världsdelar. Här visas mönstret African Zebrano.

 

Den nya golvkollektionen Adventure har kommit till för att möta efterfrågan på exotiska golvmönster. Den består av 23 olika golv uppdelade på de fyra serierna African jungle, American forest, Eurpean woods och Northern timber. Golvens mönster är inspirerade av träslag som exempelvis wenge, zebrano, kanadensisk lönn, pinjeträd, pekan och hickory. Golven finns som plank, 2- och 3-stav, kortstav och mosaikstav. De går att få med matt eller sidenmatt yta och med struktur där ådringen framträder.

Garanti på utseende och funktion
Golvet består av bräder som med klicksystem ska kunna monteras snabbt och enkelt. Det är avsett för torra utrymmen och är klassat i högsta slitageklassen för bostäder. Företaget lämnar 15 års garanti på både utseende och funktion.

 

Nyheter

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.