Nyheter

Exakt vattenmätning med ultraljud

Exakt vattenmätning med ultraljud
Från leverantören Kamstrup kommer en vattenmätare som med hjälp av ultraljud ska registrera vattenförbrukningen exakt.

      
 

Multical 21 är en elektronisk vattenmätare som använder sig av ultraljudsteknik. Därmed ska mätningen bli exakt även för små kvantiter.

  

Vattenmätaren Multical 21 ska garantera att det är exakt den förbrukade mängden vatten som avläses av mätaren. Därmed ska faktureringen av förbrukat vatten bli exakt. Dessutom ger det möjlighet att minimera onödig förbrukning av vatten och upptäcka eventuellt läckage.

Larmar vid läckage

Ett inbyggt alarmsystem ger information om läckage och förebygger kostsamma reparationer i samband med detta. Med en batterilivslängd på 16 år och hög mätnoggrannhet genom hela livslängden kan kostnader för drift och underhåll minskas markant, menar leverantören.

Trådlös avläsning

Vattenmätaren är vattentät och vakuumförseglad så att elektroniken är skyddad mot fukt. Mätaren kan installeras i utomhus i mätarbrunn eller vattenbrunn och den kan avläsas trådlöst.

 

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.