Nyheter

Exakt vattenmätning med ultraljud

Exakt vattenmätning med ultraljud
Från leverantören Kamstrup kommer en vattenmätare som med hjälp av ultraljud ska registrera vattenförbrukningen exakt.

      
 

Multical 21 är en elektronisk vattenmätare som använder sig av ultraljudsteknik. Därmed ska mätningen bli exakt även för små kvantiter.

  

Vattenmätaren Multical 21 ska garantera att det är exakt den förbrukade mängden vatten som avläses av mätaren. Därmed ska faktureringen av förbrukat vatten bli exakt. Dessutom ger det möjlighet att minimera onödig förbrukning av vatten och upptäcka eventuellt läckage.

Larmar vid läckage

Ett inbyggt alarmsystem ger information om läckage och förebygger kostsamma reparationer i samband med detta. Med en batterilivslängd på 16 år och hög mätnoggrannhet genom hela livslängden kan kostnader för drift och underhåll minskas markant, menar leverantören.

Trådlös avläsning

Vattenmätaren är vattentät och vakuumförseglad så att elektroniken är skyddad mot fukt. Mätaren kan installeras i utomhus i mätarbrunn eller vattenbrunn och den kan avläsas trådlöst.

 

 

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.