Nyheter

Exakt vattenmätning med ultraljud

Exakt vattenmätning med ultraljud
Från leverantören Kamstrup kommer en vattenmätare som med hjälp av ultraljud ska registrera vattenförbrukningen exakt.

      
 

Multical 21 är en elektronisk vattenmätare som använder sig av ultraljudsteknik. Därmed ska mätningen bli exakt även för små kvantiter.

  

Vattenmätaren Multical 21 ska garantera att det är exakt den förbrukade mängden vatten som avläses av mätaren. Därmed ska faktureringen av förbrukat vatten bli exakt. Dessutom ger det möjlighet att minimera onödig förbrukning av vatten och upptäcka eventuellt läckage.

Larmar vid läckage

Ett inbyggt alarmsystem ger information om läckage och förebygger kostsamma reparationer i samband med detta. Med en batterilivslängd på 16 år och hög mätnoggrannhet genom hela livslängden kan kostnader för drift och underhåll minskas markant, menar leverantören.

Trådlös avläsning

Vattenmätaren är vattentät och vakuumförseglad så att elektroniken är skyddad mot fukt. Mätaren kan installeras i utomhus i mätarbrunn eller vattenbrunn och den kan avläsas trådlöst.

 

 

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.