• Nyheter
  • Ett gipshörn är känsligt för slag och stötar

Nyheter

Ett gipshörn är känsligt för slag och stötar

Ett gipshörn är känsligt för slag och stötar
Norgips Hörnskydd ger ett bra mekaniskt skydd som förutom att skydda hörnet också underlättar spacklingsarbetet.

Gipsskivor är ett naturligt brandskyddande material för väggbeklädnad inomhus på stomme av stålprofiler eller träreglar. Innerväggar klädda med gipsskivor skapar ett underlag som lämpar sig väl för tapetsering eller målning, men väggarnas utvändiga hörn är känsliga för slag och stötar. För att skydda dessa kan hörnskydd användas.

Norgips Hörnskydd monteras enkelt med skruv eller tillhörande specialverktyg för att sedan spacklas och målas eller tapetseras. Hörnskyddens specialbehandlade yta ger bra vidhäftning för efterföljande spackling.

Norgips Hörnskydd är tillverkade av galvaniserat stål och finns i olika utföranden. Valet av hörnskydd görs beroende på konstruktion och vilken metod som ska användas vid infästningen. Norgips erbjuder hörnskydd för både 90- och 135-gradiga hörn.

Ett gipshörn är känsligt för slag och stötar
Ett gipshörn är känsligt för slag och stötar

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.