Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ett fåtal stora bolag dominerar installationssektorn

Nyheter

Ett fåtal stora bolag dominerar installationssektorn

Ett fåtal stora bolag dominerar installationssektorn
Industrifaktas årliga undersökning av installationssektorn visar att några få företag dominerar.

Industrifakta har för fjärde året i rad sammanställt en lista över de 20 största installationsföretagen sett till omsättning. Bravida fortsätter att toppa listan, som domineras av ett fåtal mycket stora aktörer. De fem största företagen har 70 procent av den samlade omsättningen hos de 20 största bolagen. Med 7,9 miljarder i omsättning 2016 är Bravida störst i jämförelsen. På andra plats, med en omsättning på 6,9 miljarder, hamnar Assemblin före Caverion Sverige, som 2016 omsatte 5,3 miljarder. Efter de tre stora följer Instalco Intressenter och Midroc Electro med 2,4 respektive 2,0 miljarder i omsättning.

Industrifaktas sammanställning visar att de 20 största installationsföretagens samlade omsättning ökade med 8,4 procent 2016. Antalet anställda växte emellertid med betydligt svagare 2,1 procent. Instalco Intressenter är nya på listan och sammanställda av flera enskilda juridiska enheter. I övrigt har det inte skett några större händelser. Undantaget är Eitech Electro, som har tappat flera placeringar i årets lista och hamnar på sjundeplats jämfört med en fjärdeplats året innan.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.