Nyheter

Ett fäste fäster flera flexrör

Klicks - ett fäste fäster flera flexrör
Elektrikern Svante Olssons nystartade företag ElektroSkutt AB lanserade i slutet av februari sin egenutvecklade produkt Klicks, ett fäste i vilket man kan klämma fast upp till sju stycken flexrör i bredd.

Klicks underlättar förläggning av flexrör i stråk genom att man bara behöver skruva fast en Klicks med plats för sex stycken 16 mm plus ett 20 mm rör i stället för att klamra rören ett i taget. Klammerfästet fästs enkelt i tak eller på vägg med några skruvar. 

– Det unika är att du får plats med sju rör på en bredd som bara är 14,5 cm. Och stråket blir rakt och snyggt, som jag tycker att det ska vara, säger Svante Olsson, som själv har en bakgrund som installationselektriker. Vidare säger han att ”Elektrikerna som testade var också positiva. De sa att det var smidigt och att de sparade tid. Dessutom var det mer ergonomiskt att slippa jobba så länge med händerna ovanför axlarna när de fäste stråk i innertak”.

Klicks rörfäste är tillverkat av återvunnen, halogenfri och UV-beständig polypropen (PP) och är avsett både för utomhus- och inomhusbruk.

E-nummer: 1402016.
WIPO Patent Registration No. DM/214 101

ElektroSkutt har tidigare uppfunnit Dutts, en liten plastklämma som gör det möjligt att snyggt och säkert avsluta och fästa upp flexrör utan onödigt materialspill.


Artikeln är skriven av Helena Bengtsson 

Klicks klammerfäste fäster upp till sju flexrör i bredd
Klicks klammerfäste fäster upp till sju flexrör i bredd
Klicks klämfäste fäster sju rör på 145 mm
Klicks klämfäste fäster sju rör på 145 mm
Klicks rörfäste är tillverkat av återvunnen PP
Klicks rörfäste är tillverkat av återvunnen PP

Nyheter

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.