• Nyheter
  • ESSVE lanserar en ny produkt inom kemisk infästning, ECM Ankarmassa.

Nyheter

ESSVE lanserar en ny produkt inom kemisk infästning, ECM Ankarmassa.

.
2012-12-06
QR-kod med montagefilm direkt på tuben

När man ska förankra något som utsätts för extrem belastning, exempelvis montage av balkonger, räcken och förlängning av bjälklag, ställs stora krav på infästningen. Kvalitet och förankringsegenskaper är det absolut viktigaste, för att kunna garantera en hållbar konstruktion.
Ingen fara för varken dig eller miljön.

För ESSVE är det viktigt att kunna erbjuda bra produkter utifrån ett arbetsmiljöperspektiv, och ECM är ett bevis på att styrkan i kemisk infästning inte behöver sitta i ohälsosamma substanser. Nya ECM Ankarmassa har kvar alla tidigare fördelar och egenskaper, men är helt fri från farosymboler som berör hälsa och miljöpåverkan. Den omfattas inte heller av härdplastkungörelsen.
– ECM är både ETA-godkänd och saknar helt farosymboler. Det innebär att man slipper använda skyddsutrustning såsom handskar, heltäckande klädsel och i vissa fall andningsskydd. Den är dessutom styren- och ftalatfri och den tomma patronen kan sorteras som vanlig plast. ECM är så arbetsmiljövänlig att den inte heller omfattas av härdplastkungörelsen, vilket betyder att användaren inte behöver genomgå utbildning samt läkarundersökning innan användandet, berättar Jonas Svensson, kategoriansvarig för kemisk infästning, ESSVE.

Säkert montage för alla jobb, utan krav på utbildning.
ECM är en universalprodukt som passar för alla typer av extremt montage. Det krävs ingen utbildning eller certifiering för att använda produkten, vilket gör den än mer användbar. Men ankarmassan är i sig en avancerad produkt, vars kraft och styrka utgörs av den kemiska reaktion som uppstår vid applicering. Det är därför avgörande för förankringsegenskaperna, att montaget utförs korrekt enligt ESSVEs föreskrifter.

QR-kod med informativ montagefilm direkt på tuben.
För att göra det så enkelt som möjligt för användarna att göra rätt, har ESSVE tagit fram en informativ ”steg för steg-film” som instruerar ett korrekt montage. Genom en QR-kod som finns direkt på tuben, kan användaren när som helst titta på filmen. Ett felmontage kan bli förödande, eftersom ankarmassa är till för riktigt tunga förankringar.

Nyheter

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.