Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Ergonomiskt värmeverktyg underlättar takarbete

Nyheter

Ergonomiskt värmeverktyg underlättar takarbete

Ergonomiskt värmeverktyg underlättar takarbete
Sievert AB har utvecklat ett nytt värmeverktyg för takarbeten. Enligt företaget har fokus för verktyget varit användarvänlighet och ergonomi.

        
 DW 2000 är ett nytt värmeverktyg för svetsning av plast och bitumen på tak. Verktyget är särskilt utvecklat för att ge god ergonomi och vara användarvänligt.
  

Värmeverktyget DW 2000 är främst framtaget för takarbeten där svetsning av plast och bitumen ingår. För att verktyget ska vara användarvänligt och ergonomiskt har vikten hållits nere till 1,1 kilo. Verktyget är också försett med ett mjukt handtag med liten diameter som ska göra det greppvänligt.

Högt lufttryck för snabbt arbete
Verktyget uppges ha marknadens högsta lufttryck och luftflöde. Något som ska göra att arbetet går snabbt. Effekten kan justeras i två lägen och värmen kan ställas in steglöst mellan 100 och 600 grader. En LED-display visar när inställd arbetstemperatur nåtts.
Efter användning startar en fläkt automatiskt och kyler ner verktyget.

Klarar smuts och fukt
Enligt företaget har verktyget utsatts för tester som visar att det klarar arbete i krävande miljöer. Bland annat ska den inbyggda elektroniken vara så väl skyddad att den står emot både smuts och fukt.

Enkel service
Genom att verktyget är uppbyggt som ett modulsystem, med ett fåtal sammankopplade komponenter, ska det vara enkelt att serva. Samtliga delar är utbytbara.
Verktyget levereras i en plastväska som har plats för både verktyg, tillbehör och extra värmeelement.

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.