• Nyheter
  • Ergonomiskt värmeverktyg underlättar takarbete

Nyheter

Ergonomiskt värmeverktyg underlättar takarbete

Ergonomiskt värmeverktyg underlättar takarbete
Sievert AB har utvecklat ett nytt värmeverktyg för takarbeten. Enligt företaget har fokus för verktyget varit användarvänlighet och ergonomi.

        
 DW 2000 är ett nytt värmeverktyg för svetsning av plast och bitumen på tak. Verktyget är särskilt utvecklat för att ge god ergonomi och vara användarvänligt.
  

Värmeverktyget DW 2000 är främst framtaget för takarbeten där svetsning av plast och bitumen ingår. För att verktyget ska vara användarvänligt och ergonomiskt har vikten hållits nere till 1,1 kilo. Verktyget är också försett med ett mjukt handtag med liten diameter som ska göra det greppvänligt.

Högt lufttryck för snabbt arbete
Verktyget uppges ha marknadens högsta lufttryck och luftflöde. Något som ska göra att arbetet går snabbt. Effekten kan justeras i två lägen och värmen kan ställas in steglöst mellan 100 och 600 grader. En LED-display visar när inställd arbetstemperatur nåtts.
Efter användning startar en fläkt automatiskt och kyler ner verktyget.

Klarar smuts och fukt
Enligt företaget har verktyget utsatts för tester som visar att det klarar arbete i krävande miljöer. Bland annat ska den inbyggda elektroniken vara så väl skyddad att den står emot både smuts och fukt.

Enkel service
Genom att verktyget är uppbyggt som ett modulsystem, med ett fåtal sammankopplade komponenter, ska det vara enkelt att serva. Samtliga delar är utbytbara.
Verktyget levereras i en plastväska som har plats för både verktyg, tillbehör och extra värmeelement.

 

 

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!