• Nyheter
  • Ergonomisk lösning för den mobila arbetsplatsen

Nyheter

Ergonomisk lösning för den mobila arbetsplatsen

Mousetrapper
Standfriend från Mousetrapper är en ny ergonomisk lösning för arbete med laptop hemma eller på kontoret. Med en hopfällbar platt konstruktion som är enkel att montera och tar minimalt med plats vid förvaring kan den lika väl stå framme eller hängas på väggen som en inredningsdetalj.

Att variera mellan sittande och stående position under arbetsdagen vid datorn ger bättre förutsättningar för en mer välfungerande kropp. Men att få till en arbetsplats i stående position i hemmakontoret kan många gånger vara en utmaning. Då många fortsatt kommer att arbeta hemifrån som en effekt av pandemin, är Standfriend från Mousetrapper ett bra komplement för att få till variation under sin arbetsdag.

Standfriend består av ett metallställ och skivor för avlastning och stöd. Skivorna kan vändas och har en vit respektive grafitgrå kulör, de kan enkelt flyttas i metallstället beroende på önskad höjd. Ytan för tangentbordet är väl tilltagen och rymmer även till exempel mobil, vattenglas, kaffekopp och anteckningsblock. Två varianter finns tillgängliga, med svart eller ljusgrått metallställ.

Standfriend är anpassad för bärbara datorer och surfplattor med en maximal skärmstorlek på 17” och maximal last på 10 kg. Rekommenderad längd på användaren 150–190 cm samt en skrivbordshöjd på 700 mm.

BxDxH: 600x495x680 mm
Vikt: 6,5 kg
Maxlast: 10 kg

Skriven av Jenny Öhlund

Standfriend i hemmakontoret
Standfriend i hemmakontoret
Finns i två kulörer, avlastningsskivorna är vändbara med en vit och en graftigrå sida
Finns i två kulörer, avlastningsskivorna är vändbara med en vit och en graftigrå sida
Fälls snabbt ihop till en platt enhet som med fördel kan förvaras synligt
Fälls snabbt ihop till en platt enhet som med fördel kan förvaras synligt

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.