• Nyheter
  • Ergonomisk handsåg med utbytbara klingor

Nyheter

Ergonomisk handsåg med utbytbara klingor

Ergonomisk handsåg med utbytbara klingor
Bahco lanserar Superior EX, ett nytt system för handsågar med utbytbara klingor och ergonomiskt anpassade handtag.

    
 

Bahco Superior EX med ergonomiskt anpassat handtag och utbytbara klingor för olika ändamål.

 

 

Det nya systemet för handsågar bygger på ett formgjutet handtag med tio utbytbara klingor för olika sågändamål. Aluminiumhandtaget, som är klätt med thermoplastisk elastomer (TPE), är ergonomiskt utformat och finns för både höger- och vänsterhänta. Den assymetriska utformningen är avsedd att ge ett säkert och ergonomiskt riktigt grepp. Handtagets vinkel i förhållande till klingans tandning ska även göra att minimal kraft behövs för sågningen.
– En bra ergonomi är A och O för ett bra resultat. Handtaget med asymmetrisk design reducerar muskelansträngningen, fördelar belastningen i handen, reducerar vibrationer och minskar betydligt risken för blåsor i handen. Det här är den största nyheten vi haft på många år, säger Magnus Alterot, marknadsansvarig på SNA Europe AB.


Utbytbara klingor
Till handtaget finns tio olika klingor med olika tandning för alla sorters material. Enligt Bahco täcker de olika klingorna både proffsens och gör-det-självarens vanliga användningsområden.
Så här byts bladet:
– drag ut hävstången
– sätt i klingan i handtaget
– lås fast genom att skjuta tillbaka hävstången och lås med säkerhetsfjädern.

 

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.