• Nyheter
  • Ergonomisk handsåg med utbytbara klingor

Nyheter

Ergonomisk handsåg med utbytbara klingor

Ergonomisk handsåg med utbytbara klingor
Bahco lanserar Superior EX, ett nytt system för handsågar med utbytbara klingor och ergonomiskt anpassade handtag.

    
 

Bahco Superior EX med ergonomiskt anpassat handtag och utbytbara klingor för olika ändamål.

 

 

Det nya systemet för handsågar bygger på ett formgjutet handtag med tio utbytbara klingor för olika sågändamål. Aluminiumhandtaget, som är klätt med thermoplastisk elastomer (TPE), är ergonomiskt utformat och finns för både höger- och vänsterhänta. Den assymetriska utformningen är avsedd att ge ett säkert och ergonomiskt riktigt grepp. Handtagets vinkel i förhållande till klingans tandning ska även göra att minimal kraft behövs för sågningen.
– En bra ergonomi är A och O för ett bra resultat. Handtaget med asymmetrisk design reducerar muskelansträngningen, fördelar belastningen i handen, reducerar vibrationer och minskar betydligt risken för blåsor i handen. Det här är den största nyheten vi haft på många år, säger Magnus Alterot, marknadsansvarig på SNA Europe AB.


Utbytbara klingor
Till handtaget finns tio olika klingor med olika tandning för alla sorters material. Enligt Bahco täcker de olika klingorna både proffsens och gör-det-självarens vanliga användningsområden.
Så här byts bladet:
– drag ut hävstången
– sätt i klingan i handtaget
– lås fast genom att skjuta tillbaka hävstången och lås med säkerhetsfjädern.

 

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.