Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Ergonomisk diskmaskin

Ergonomisk diskmaskin
ComfortLift är en ny diskmaskin från AEG där den nedre korgen kan lyftas upp till en bekväm och ergonomisk arbetshöjd när disken ska plockas i eller ur.

ComfortLift är utrustad med en höjbar underkorg som genom ett lätt tryck på handtaget glider ut och lyfts uppåt för att ge en bekväm och ergonomisk arbetsställning vid i- och urplockning av disk. Den upphöjda korgen ger också en effektivare och snabbare diskhantering. 

En urtagbar bestickkorg är placerad överst i diskmaskinen. Den är specialutformad för att ge ett maximalt utrymme och har 13 olika bestickinställningar samt en förlängd ränna för långa köksredskap.

För diskning av ömtåliga glas är diskmaskinen utrustad med SoftGrip och SoftSpikes som skyddar glasen och håller dem ordentligt på plats.

Torkning sker naturligt och energisnålt, och AirDry teknologin gör att luckan öppnas 10 cm automatiskt i det sista skedet.

Diskmaskinen finns som fristående och anpassad för helintegrering i både standardkök och kök med högre luckor. Skåpluckans höjd kan vara från 670 mm upp till 825 mm utan att man behöver såga i sockeln.

ComfortLift har belönats med iF Gold Design Award och Red Dot Award.

Utrustning och funktioner
Överkorg: 6 SoftGrip vinglashållar, 2 fällbara stöd, fällbara kopphyllor, 2 fällbara glasstöd, Rostfritt handtag, 2 SoftSpikes.

Underkorg: Rostfritt handtag, 4 fällbara tallriksstöd, Comfort Lift®.

Indikatorer: Valt diskprogram, Beam on floor i två färger, Salt, Slut, ExtraHygiene, Program selected, Rinse aid, Time Saver, XtraDry.

Tekniska egenskaper
Energieffektivitetsklass: A++
Kapacitet IEC-kuvert: 13
Ljudnivå IEC 60704: 44 dB(A)
Vattenförbrukning: 11 liter/användning.

Skriven av Anna Göth

ComfortLift höjbar korg
ComfortLift höjbar korg
Löstagbar besticklåda
Löstagbar besticklåda
SoftGrips och SoftSpikes glashantering
SoftGrips och SoftSpikes glashantering

Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

2020-12-04
Takavvattning

Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.