Nyheter

Ergonomisk diskmaskin

Ergonomisk diskmaskin
ComfortLift är en ny diskmaskin från AEG där den nedre korgen kan lyftas upp till en bekväm och ergonomisk arbetshöjd när disken ska plockas i eller ur.

ComfortLift är utrustad med en höjbar underkorg som genom ett lätt tryck på handtaget glider ut och lyfts uppåt för att ge en bekväm och ergonomisk arbetsställning vid i- och urplockning av disk. Den upphöjda korgen ger också en effektivare och snabbare diskhantering. 

En urtagbar bestickkorg är placerad överst i diskmaskinen. Den är specialutformad för att ge ett maximalt utrymme och har 13 olika bestickinställningar samt en förlängd ränna för långa köksredskap.

För diskning av ömtåliga glas är diskmaskinen utrustad med SoftGrip och SoftSpikes som skyddar glasen och håller dem ordentligt på plats.

Torkning sker naturligt och energisnålt, och AirDry teknologin gör att luckan öppnas 10 cm automatiskt i det sista skedet.

Diskmaskinen finns som fristående och anpassad för helintegrering i både standardkök och kök med högre luckor. Skåpluckans höjd kan vara från 670 mm upp till 825 mm utan att man behöver såga i sockeln.

ComfortLift har belönats med iF Gold Design Award och Red Dot Award.

Utrustning och funktioner
Överkorg: 6 SoftGrip vinglashållar, 2 fällbara stöd, fällbara kopphyllor, 2 fällbara glasstöd, Rostfritt handtag, 2 SoftSpikes.

Underkorg: Rostfritt handtag, 4 fällbara tallriksstöd, Comfort Lift®.

Indikatorer: Valt diskprogram, Beam on floor i två färger, Salt, Slut, ExtraHygiene, Program selected, Rinse aid, Time Saver, XtraDry.

Tekniska egenskaper
Energieffektivitetsklass: A++
Kapacitet IEC-kuvert: 13
Ljudnivå IEC 60704: 44 dB(A)
Vattenförbrukning: 11 liter/användning.

Skriven av Anna Göth

ComfortLift höjbar korg
ComfortLift höjbar korg
Löstagbar besticklåda
Löstagbar besticklåda
SoftGrips och SoftSpikes glashantering
SoftGrips och SoftSpikes glashantering

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.