• Nyheter
  • Ergonomisk desinficeringsspruta med innovativ teknik

Nyheter

Ergonomisk desinficeringsspruta med innovativ teknik

Ergonomisk desinficeringsspruta med innovativ teknik
ByoPack™ är en ny typ av ryggburen elektrostatisk spruta från ByoPlanet®, lämplig för desinficering i gemensamma utrymmen där smittspridning ofta är hög såsom kontor, skolor, gym, restauranger och inom vården. Ergonomiskt utformad som en ryggsäck och anpassad för alla oavsett kroppsbyggnad.

Traditionella desinficeringsmetoder är inte alltid anpassade för att på ett effektivt sätt nå alla ytor vid sanering. ByoPack™ är utrustad med en innovativ elektrostatisk spruta som är utformad att kunna desinficera ytor med full täckning, även i svåråtkomliga miljöer, på kortare tid och med mindre kemåtgång. Täckningsförmågan är cirka 30 kvm per minut.

Tekniken är patenterad och består av en elektrod i sprutans munstycke vilken utger en laddning som finfördelar lösningen till partikelstorlek. Under arbetets gång är lösningens flöde konstant och jämn, när den når ytan ger den en heltäckande omslutning vilket ger en större försäkran om full desinficering. ByoPack™ förebygger onödig smittspridning och eliminerar korskontamineringar som annars lätt uppstå om alla ytor inte blir fullt desinficerade. Direkt efter behandlingen kan lokalen brukas som vanligt.

Rekommenderad kem är Salvesan Desinficeringsmedel, Hypoklorsyra (HOCl), en PH neutral och skonsam produkt som innehåller salt och vatten.

Mått L 305 x B 165 x H 516 mm
Vikt 6,8 kg
Slang längd 1.52 m
Sladd längd 7.62 m
Flöde 110-130 ml/min
Drifttid 10 000 arbetstimmar

Skriven av Jenny Öhlund

 Med en dunk kem kan BioPack™ spraya kontinuerligt i 30 minuter
Med en dunk kem kan BioPack™ spraya kontinuerligt i 30 minuter
Ergonomiskt utformad som en ryggsäck
Ergonomiskt utformad som en ryggsäck

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.