Nyheter

Entrétak i glas

Entrétak i glas
Hellbergs dörrar breddar sitt sortiment med entrétak i härdat glas. Taken finns i fyra storlekar och passar alla tänkbara hustyper.

Taken levereras komplett med upphängningsbeslag i borstat rostfritt stål. Varje tak monteras med en förborrad skiva av 2 x 6 mm härdat lamellglas.

De finns i storlekarna 1200, 1500, 1800 och 2100 mm och i två bredder 750-900 mm. Skivorna finns som lagervara och kan omgåendes levereras.

Skriven av Malena Beijer

Närbild på fästen
Närbild på fästen

Nyheter

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.