Nyheter

Enklare reparationer av murverk

Enklare reparationer av murverk
Danska Jevith A/S har tagit fram en kramla som ska göra det enkelt att reparera sprickor i murverk.

   
 

En sträng med murbruk injiceras i den öppna fogen och kramlan pressas in i bruket.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det danska företaget Jevith A/S har lanserat en kramla avsedd för reparation av sprickor i murverk. Med kramlan ska reparationer av sprickor i murar kunna göras enkelt och diskret. Enligt leverantören ska reparationen återställa murbrukets ursprungliga konstruktion och styrka, och på så vis ge ökad motståndskraft mot vidare sprickbildning. Kramlan är tillverkad av rostfri ståltråd som är rullad för att öka brytstyrkan. Den finns i längderna 1, 2 och 7 meter.

Montering av kramlan
Först fräser man ur den spruckna fogen. Därefter injicerar man en sträng med murbruk i den öppna fogen och pressar in kramlan i bruket. Den spiralformade kroppen gör att murbruket lägger sig runt kramlans kropp och ger en lagning med hög hållfasthet. Avslutningsvis snyggas fogen till med ytterligare murbruk.
Vid montering rekommenderar företaget att WHO60 används. Det är ett tixotropiskt, icke krympande, cementbaserat bruk med polymera tillsatser.

 

 

Leverantör är Jevith A/S som finns på Nordbygg i monter C04:41

Nyheter

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.