Nyheter

Enklare reparationer av murverk

Enklare reparationer av murverk
Danska Jevith A/S har tagit fram en kramla som ska göra det enkelt att reparera sprickor i murverk.

   
 

En sträng med murbruk injiceras i den öppna fogen och kramlan pressas in i bruket.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det danska företaget Jevith A/S har lanserat en kramla avsedd för reparation av sprickor i murverk. Med kramlan ska reparationer av sprickor i murar kunna göras enkelt och diskret. Enligt leverantören ska reparationen återställa murbrukets ursprungliga konstruktion och styrka, och på så vis ge ökad motståndskraft mot vidare sprickbildning. Kramlan är tillverkad av rostfri ståltråd som är rullad för att öka brytstyrkan. Den finns i längderna 1, 2 och 7 meter.

Montering av kramlan
Först fräser man ur den spruckna fogen. Därefter injicerar man en sträng med murbruk i den öppna fogen och pressar in kramlan i bruket. Den spiralformade kroppen gör att murbruket lägger sig runt kramlans kropp och ger en lagning med hög hållfasthet. Avslutningsvis snyggas fogen till med ytterligare murbruk.
Vid montering rekommenderar företaget att WHO60 används. Det är ett tixotropiskt, icke krympande, cementbaserat bruk med polymera tillsatser.

 

 

Leverantör är Jevith A/S som finns på Nordbygg i monter C04:41

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.