Nyheter

Enklare reparationer av murverk

Enklare reparationer av murverk
Danska Jevith A/S har tagit fram en kramla som ska göra det enkelt att reparera sprickor i murverk.

   
 

En sträng med murbruk injiceras i den öppna fogen och kramlan pressas in i bruket.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det danska företaget Jevith A/S har lanserat en kramla avsedd för reparation av sprickor i murverk. Med kramlan ska reparationer av sprickor i murar kunna göras enkelt och diskret. Enligt leverantören ska reparationen återställa murbrukets ursprungliga konstruktion och styrka, och på så vis ge ökad motståndskraft mot vidare sprickbildning. Kramlan är tillverkad av rostfri ståltråd som är rullad för att öka brytstyrkan. Den finns i längderna 1, 2 och 7 meter.

Montering av kramlan
Först fräser man ur den spruckna fogen. Därefter injicerar man en sträng med murbruk i den öppna fogen och pressar in kramlan i bruket. Den spiralformade kroppen gör att murbruket lägger sig runt kramlans kropp och ger en lagning med hög hållfasthet. Avslutningsvis snyggas fogen till med ytterligare murbruk.
Vid montering rekommenderar företaget att WHO60 används. Det är ett tixotropiskt, icke krympande, cementbaserat bruk med polymera tillsatser.

 

 

Leverantör är Jevith A/S som finns på Nordbygg i monter C04:41

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.