Nyheter

Enklare montering och jämnare yta

Enklare montering och jämnare yta
Från Norgips kommer en gipsskiva som har försänkning på alla fyra sidorna. Därmed ska den ge ett jämnt resultat även över stora ytor.

              
 Norgips Plan har försänkning på alla fyra sidorna. Det ska ge mindre risk för sprickbildning och jämnare skarvspackling.
  

Norgips nya gipsskiva Plan har försänkning på alla fyra sidorna. Den är avsedd att monteras på samma sätt som vanliga gipsskivor men ska ge ett jämnare resultat. Enligt företaget ska det märkas särskilt på stora arealer som utsätts för släpljus från fönster eller ljusarmaturer.

För höga krav på ytjämnhet
Företaget rekommenderar att skivan används som yttersta lag där kvalitetskravet på ytan är YBG-klass Q4. Det vill säga: Målad yta vid extra höga krav på ytjämnhet.
Skivan levereras i formatet 900 x 2 400 millimeter. Tjockleken är 12,5 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.