Nyheter

Enklare montering och jämnare yta

Enklare montering och jämnare yta
Från Norgips kommer en gipsskiva som har försänkning på alla fyra sidorna. Därmed ska den ge ett jämnt resultat även över stora ytor.

              
 Norgips Plan har försänkning på alla fyra sidorna. Det ska ge mindre risk för sprickbildning och jämnare skarvspackling.
  

Norgips nya gipsskiva Plan har försänkning på alla fyra sidorna. Den är avsedd att monteras på samma sätt som vanliga gipsskivor men ska ge ett jämnare resultat. Enligt företaget ska det märkas särskilt på stora arealer som utsätts för släpljus från fönster eller ljusarmaturer.

För höga krav på ytjämnhet
Företaget rekommenderar att skivan används som yttersta lag där kvalitetskravet på ytan är YBG-klass Q4. Det vill säga: Målad yta vid extra höga krav på ytjämnhet.
Skivan levereras i formatet 900 x 2 400 millimeter. Tjockleken är 12,5 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.