Nyheter

Enklare montering och jämnare yta

Enklare montering och jämnare yta
Från Norgips kommer en gipsskiva som har försänkning på alla fyra sidorna. Därmed ska den ge ett jämnt resultat även över stora ytor.

              
 Norgips Plan har försänkning på alla fyra sidorna. Det ska ge mindre risk för sprickbildning och jämnare skarvspackling.
  

Norgips nya gipsskiva Plan har försänkning på alla fyra sidorna. Den är avsedd att monteras på samma sätt som vanliga gipsskivor men ska ge ett jämnare resultat. Enligt företaget ska det märkas särskilt på stora arealer som utsätts för släpljus från fönster eller ljusarmaturer.

För höga krav på ytjämnhet
Företaget rekommenderar att skivan används som yttersta lag där kvalitetskravet på ytan är YBG-klass Q4. Det vill säga: Målad yta vid extra höga krav på ytjämnhet.
Skivan levereras i formatet 900 x 2 400 millimeter. Tjockleken är 12,5 millimeter.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.