Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Enklare mäta med trådlös display

Nyheter

Enklare mäta med trådlös display

Enklare mäta med trådlös display
2009-11-17
Från Fluke kommer en multimeter med löstagbar display som kan placeras på ett praktiskt och säkert ställe vid mätningar.

      
 

Multimetern Fluke 233 har löstagbar, trådlös display som kan fjärravläsas på avstånd upp till tio meter.

 

 

 

 

Fluke 233 är en digital multimeter med löstagbar, trådlös display. Med hjälp av trådlös teknik kan displayen användas upp till tio meter från multimetern. Den avtagbara delen har ett magnetfäste för att kunna placeras på ett ställe där mätvärdena enkelt och säkert kan läsas av. På så vis ska man kunna undvika obekväma arbetsställningar som uppstår när man sträcker sig in i svåråtkomliga utrymmen, för att hålla proberna på plats, och samtidigt ska försöka se displayen på instrumentet.
– Fluke 233 är ett innovativt instrument som gör det lättare på egen hand göra en del mätningar som tidigare krävdes att man fick tillkalla en kollega för att hjälpa till med mätuppgiften. Säkerhetsmässigt är instrumentet klockrent då man kan mäta tryggt på avstånd vid arbete med farlig spänning, säger Björn Larsson på Fluke Sverige AB.

Även som vanlig multimeter

Multimetern kan även användas med displayen ansluten på huvudinstrumentet. Då stängs radiosändaren automatiskt av för den trådlösa kommunikationen och instrumentet fungerar som en vanlig multimeter.

Visar sann RMS

Multimetern visar sann RMS för att ge riktiga mätvärden även för icke-linjära belastningar. Den kan göra mätningar upp till 1 000 volt och 10 ampere (20 ampere i 30 sekunder). Genom automatisk avstängning förlängs batteritiden som uppges till cirka 400 timmar.
Multimetern är säkerhetsklassad enligt CAT IV 600 V/CAT III 1000 V.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.