Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Enklare mäta med trådlös display

Nyheter

Enklare mäta med trådlös display

Enklare mäta med trådlös display
2009-11-17
Från Fluke kommer en multimeter med löstagbar display som kan placeras på ett praktiskt och säkert ställe vid mätningar.

      
 

Multimetern Fluke 233 har löstagbar, trådlös display som kan fjärravläsas på avstånd upp till tio meter.

 

 

 

 

Fluke 233 är en digital multimeter med löstagbar, trådlös display. Med hjälp av trådlös teknik kan displayen användas upp till tio meter från multimetern. Den avtagbara delen har ett magnetfäste för att kunna placeras på ett ställe där mätvärdena enkelt och säkert kan läsas av. På så vis ska man kunna undvika obekväma arbetsställningar som uppstår när man sträcker sig in i svåråtkomliga utrymmen, för att hålla proberna på plats, och samtidigt ska försöka se displayen på instrumentet.
– Fluke 233 är ett innovativt instrument som gör det lättare på egen hand göra en del mätningar som tidigare krävdes att man fick tillkalla en kollega för att hjälpa till med mätuppgiften. Säkerhetsmässigt är instrumentet klockrent då man kan mäta tryggt på avstånd vid arbete med farlig spänning, säger Björn Larsson på Fluke Sverige AB.

Även som vanlig multimeter

Multimetern kan även användas med displayen ansluten på huvudinstrumentet. Då stängs radiosändaren automatiskt av för den trådlösa kommunikationen och instrumentet fungerar som en vanlig multimeter.

Visar sann RMS

Multimetern visar sann RMS för att ge riktiga mätvärden även för icke-linjära belastningar. Den kan göra mätningar upp till 1 000 volt och 10 ampere (20 ampere i 30 sekunder). Genom automatisk avstängning förlängs batteritiden som uppges till cirka 400 timmar.
Multimetern är säkerhetsklassad enligt CAT IV 600 V/CAT III 1000 V.

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.