Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Enklare mäta med trådlös display

Nyheter

Enklare mäta med trådlös display

Enklare mäta med trådlös display
2009-11-17
Från Fluke kommer en multimeter med löstagbar display som kan placeras på ett praktiskt och säkert ställe vid mätningar.

      
 

Multimetern Fluke 233 har löstagbar, trådlös display som kan fjärravläsas på avstånd upp till tio meter.

 

 

 

 

Fluke 233 är en digital multimeter med löstagbar, trådlös display. Med hjälp av trådlös teknik kan displayen användas upp till tio meter från multimetern. Den avtagbara delen har ett magnetfäste för att kunna placeras på ett ställe där mätvärdena enkelt och säkert kan läsas av. På så vis ska man kunna undvika obekväma arbetsställningar som uppstår när man sträcker sig in i svåråtkomliga utrymmen, för att hålla proberna på plats, och samtidigt ska försöka se displayen på instrumentet.
– Fluke 233 är ett innovativt instrument som gör det lättare på egen hand göra en del mätningar som tidigare krävdes att man fick tillkalla en kollega för att hjälpa till med mätuppgiften. Säkerhetsmässigt är instrumentet klockrent då man kan mäta tryggt på avstånd vid arbete med farlig spänning, säger Björn Larsson på Fluke Sverige AB.

Även som vanlig multimeter

Multimetern kan även användas med displayen ansluten på huvudinstrumentet. Då stängs radiosändaren automatiskt av för den trådlösa kommunikationen och instrumentet fungerar som en vanlig multimeter.

Visar sann RMS

Multimetern visar sann RMS för att ge riktiga mätvärden även för icke-linjära belastningar. Den kan göra mätningar upp till 1 000 volt och 10 ampere (20 ampere i 30 sekunder). Genom automatisk avstängning förlängs batteritiden som uppges till cirka 400 timmar.
Multimetern är säkerhetsklassad enligt CAT IV 600 V/CAT III 1000 V.

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.