Nyheter

Enklare infästning i lättbetong

Enklare infästning i lättbetong
En skruv som kan monteras i lättbetong och som inte kräver förborrning eller plugg, kommer nu från Essve.

      
 

Essves nya lättbetongskruv kan skruvas i porösa material utan förborrning eller plugg.

 

Lättbetongskruven uppges lämpa sig för all typ av förankring i porösa material, som exempelvis lättbetong och lättklinker. Skruven kan skruvas i de porösa materialen med en normal skruvdragare, utan att man behöver borra eller använda plugg. Men det är viktigt att monteringsdjupet är åtminstone 60 millimeter.


Lättbetongskruven är försedd med den typgodkända ytbehandlingen CorrSeal Nano coating och uppges vara ett bra alternativ till rostfri skruv. Ytbehandlingen är särskilt framtagen för infästningar i miljöer med hög risk för rostangrepp och med den nya nanobehandlingstekniken ska skruven få fyra gånger längre livslängd än med traditionellt Silver Ruspert-skydd.

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.