Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Enklare infästning i lättbetong

Enklare infästning i lättbetong
En skruv som kan monteras i lättbetong och som inte kräver förborrning eller plugg, kommer nu från Essve.

      
 

Essves nya lättbetongskruv kan skruvas i porösa material utan förborrning eller plugg.

 

Lättbetongskruven uppges lämpa sig för all typ av förankring i porösa material, som exempelvis lättbetong och lättklinker. Skruven kan skruvas i de porösa materialen med en normal skruvdragare, utan att man behöver borra eller använda plugg. Men det är viktigt att monteringsdjupet är åtminstone 60 millimeter.


Lättbetongskruven är försedd med den typgodkända ytbehandlingen CorrSeal Nano coating och uppges vara ett bra alternativ till rostfri skruv. Ytbehandlingen är särskilt framtagen för infästningar i miljöer med hög risk för rostangrepp och med den nya nanobehandlingstekniken ska skruven få fyra gånger längre livslängd än med traditionellt Silver Ruspert-skydd.

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.