Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Enklare infästning i lättbetong

Enklare infästning i lättbetong
En skruv som kan monteras i lättbetong och som inte kräver förborrning eller plugg, kommer nu från Essve.

      
 

Essves nya lättbetongskruv kan skruvas i porösa material utan förborrning eller plugg.

 

Lättbetongskruven uppges lämpa sig för all typ av förankring i porösa material, som exempelvis lättbetong och lättklinker. Skruven kan skruvas i de porösa materialen med en normal skruvdragare, utan att man behöver borra eller använda plugg. Men det är viktigt att monteringsdjupet är åtminstone 60 millimeter.


Lättbetongskruven är försedd med den typgodkända ytbehandlingen CorrSeal Nano coating och uppges vara ett bra alternativ till rostfri skruv. Ytbehandlingen är särskilt framtagen för infästningar i miljöer med hög risk för rostangrepp och med den nya nanobehandlingstekniken ska skruven få fyra gånger längre livslängd än med traditionellt Silver Ruspert-skydd.

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.