• Nyheter
  • Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar

Nyheter

Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar

Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar
Swedoor CE-märker alla sina ytterdörrar sedan årsskiftet. Med detta vill man göra det enklare att jämföra egenskaper som värmeisolering och regntäthet.

      
 

Jorn är en av Swedoors CE-märkta ytterdörrar.

 

CE-märkningen baseras på en gemensam europeisk standard. För ytterdörrar finns krav på luft- och regntäthet, värmeisolering, formstabilitet, slagtålighet och manövrerbarhet.


Genom ett klassificeringssystem är det enklare att jämföra formstabilitet eller värmeisoleringsförmåga mellan olika dörrar.
– Vi hoppas därför att fler tillverkare följer vårt exempel och underlättar för slutkonsument och förskrivande led att jämföra dörrarnas egenskaper, säger Göran Hedljung, försäljningschef Swedoor, i ett pressmeddelande.

 

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.