• Nyheter
  • Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar

Nyheter

Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar

Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar
Swedoor CE-märker alla sina ytterdörrar sedan årsskiftet. Med detta vill man göra det enklare att jämföra egenskaper som värmeisolering och regntäthet.

      
 

Jorn är en av Swedoors CE-märkta ytterdörrar.

 

CE-märkningen baseras på en gemensam europeisk standard. För ytterdörrar finns krav på luft- och regntäthet, värmeisolering, formstabilitet, slagtålighet och manövrerbarhet.


Genom ett klassificeringssystem är det enklare att jämföra formstabilitet eller värmeisoleringsförmåga mellan olika dörrar.
– Vi hoppas därför att fler tillverkare följer vårt exempel och underlättar för slutkonsument och förskrivande led att jämföra dörrarnas egenskaper, säger Göran Hedljung, försäljningschef Swedoor, i ett pressmeddelande.

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.