• Nyheter
  • Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar

Nyheter

Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar

Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar
Swedoor CE-märker alla sina ytterdörrar sedan årsskiftet. Med detta vill man göra det enklare att jämföra egenskaper som värmeisolering och regntäthet.

      
 

Jorn är en av Swedoors CE-märkta ytterdörrar.

 

CE-märkningen baseras på en gemensam europeisk standard. För ytterdörrar finns krav på luft- och regntäthet, värmeisolering, formstabilitet, slagtålighet och manövrerbarhet.


Genom ett klassificeringssystem är det enklare att jämföra formstabilitet eller värmeisoleringsförmåga mellan olika dörrar.
– Vi hoppas därför att fler tillverkare följer vårt exempel och underlättar för slutkonsument och förskrivande led att jämföra dörrarnas egenskaper, säger Göran Hedljung, försäljningschef Swedoor, i ett pressmeddelande.

 

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.

Digitalt vattenpass

Digitalt vattenpass

Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.