• Nyheter
  • Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar

Nyheter

Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar

Enklare att jämföra CE-märkta ytterdörrar
Swedoor CE-märker alla sina ytterdörrar sedan årsskiftet. Med detta vill man göra det enklare att jämföra egenskaper som värmeisolering och regntäthet.

      
 

Jorn är en av Swedoors CE-märkta ytterdörrar.

 

CE-märkningen baseras på en gemensam europeisk standard. För ytterdörrar finns krav på luft- och regntäthet, värmeisolering, formstabilitet, slagtålighet och manövrerbarhet.


Genom ett klassificeringssystem är det enklare att jämföra formstabilitet eller värmeisoleringsförmåga mellan olika dörrar.
– Vi hoppas därför att fler tillverkare följer vårt exempel och underlättar för slutkonsument och förskrivande led att jämföra dörrarnas egenskaper, säger Göran Hedljung, försäljningschef Swedoor, i ett pressmeddelande.

 

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.