Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Enkelt montage av böjda gipsväggar

Nyheter

Enkelt montage av böjda gipsväggar

Enkelt montage av böjda gipsväggar
Väggar och tak formas i mjuka böljande former till runda vägghörn eller välvda tak.

Gyproc Curve är ett system som gör det möjligt att bygga estetiskt vackra och böjda konstruktioner ned till en radie om 600 mm.

Den tunna skivan gör det enkelt att göra en böjd konstruktion direkt på arbetsplatsen. Formen blir perfekt och samtidigt slipper man att utföra våtböjning med mall.

Systemet består av en regelstomme av en 70 mm stålskena (Gyproc XR 70 alt. Gyproc ER 70) och en helt ny böjbar skena (Gyproc SKB 70/70) för golv och tak. Beklädnaden görs med Glasroc GFM 6 Multiboard, en ny mycket flexibel och tunn skiva med slät och jämn yta.

Systemet byggs precis som en vanlig vägg med skenor och reglar. Böjningen sker genom att böja den tunna kompositskivan horisontellt och placera den i regelstommen. Därefter ytbehandlas skivan som traditionella gipsväggar. 

Enkelt montage av böjda gipsväggar
Enkelt montage av böjda gipsväggar

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.