• Nyheter
  • Enkelt montage av böjda gipsväggar

Nyheter

Enkelt montage av böjda gipsväggar

Enkelt montage av böjda gipsväggar
Väggar och tak formas i mjuka böljande former till runda vägghörn eller välvda tak.

Gyproc Curve är ett system som gör det möjligt att bygga estetiskt vackra och böjda konstruktioner ned till en radie om 600 mm.

Den tunna skivan gör det enkelt att göra en böjd konstruktion direkt på arbetsplatsen. Formen blir perfekt och samtidigt slipper man att utföra våtböjning med mall.

Systemet består av en regelstomme av en 70 mm stålskena (Gyproc XR 70 alt. Gyproc ER 70) och en helt ny böjbar skena (Gyproc SKB 70/70) för golv och tak. Beklädnaden görs med Glasroc GFM 6 Multiboard, en ny mycket flexibel och tunn skiva med slät och jämn yta.

Systemet byggs precis som en vanlig vägg med skenor och reglar. Böjningen sker genom att böja den tunna kompositskivan horisontellt och placera den i regelstommen. Därefter ytbehandlas skivan som traditionella gipsväggar. 

Enkelt montage av böjda gipsväggar
Enkelt montage av böjda gipsväggar

Nyheter

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.