• Nyheter
  • Enkelt montage av böjda gipsväggar

Nyheter

Enkelt montage av böjda gipsväggar

Enkelt montage av böjda gipsväggar
2013-10-15
Väggar och tak formas i mjuka böljande former till runda vägghörn eller välvda tak.

Gyproc Curve är ett system som gör det möjligt att bygga estetiskt vackra och böjda konstruktioner ned till en radie om 600 mm.

Den tunna skivan gör det enkelt att göra en böjd konstruktion direkt på arbetsplatsen. Formen blir perfekt och samtidigt slipper man att utföra våtböjning med mall.

Systemet består av en regelstomme av en 70 mm stålskena (Gyproc XR 70 alt. Gyproc ER 70) och en helt ny böjbar skena (Gyproc SKB 70/70) för golv och tak. Beklädnaden görs med Glasroc GFM 6 Multiboard, en ny mycket flexibel och tunn skiva med slät och jämn yta.

Systemet byggs precis som en vanlig vägg med skenor och reglar. Böjningen sker genom att böja den tunna kompositskivan horisontellt och placera den i regelstommen. Därefter ytbehandlas skivan som traditionella gipsväggar. 

Enkelt montage av böjda gipsväggar
Enkelt montage av böjda gipsväggar

Nyheter

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.