• Nyheter
  • Enkelt montage av böjda gipsväggar

Nyheter

Enkelt montage av böjda gipsväggar

Enkelt montage av böjda gipsväggar
Väggar och tak formas i mjuka böljande former till runda vägghörn eller välvda tak.

Gyproc Curve är ett system som gör det möjligt att bygga estetiskt vackra och böjda konstruktioner ned till en radie om 600 mm.

Den tunna skivan gör det enkelt att göra en böjd konstruktion direkt på arbetsplatsen. Formen blir perfekt och samtidigt slipper man att utföra våtböjning med mall.

Systemet består av en regelstomme av en 70 mm stålskena (Gyproc XR 70 alt. Gyproc ER 70) och en helt ny böjbar skena (Gyproc SKB 70/70) för golv och tak. Beklädnaden görs med Glasroc GFM 6 Multiboard, en ny mycket flexibel och tunn skiva med slät och jämn yta.

Systemet byggs precis som en vanlig vägg med skenor och reglar. Böjningen sker genom att böja den tunna kompositskivan horisontellt och placera den i regelstommen. Därefter ytbehandlas skivan som traditionella gipsväggar. 

Enkelt montage av böjda gipsväggar
Enkelt montage av böjda gipsväggar

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.