Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Enkel montering av golvbrunn i betongbjälklag

Nyheter

Enkel montering av golvbrunn i betongbjälklag

JAFO Golvbrunnsfixtur
JAFO Golvbrunnsfixtur är ett hjälpmedel för fixering och höjdjustering av golvbrunnen, vid ingjutning i betongbjälklag.

Med JAFO golvbrunnsfixtur kan man montera golvbrunnen enligt branschreglernas toleranskrav på placering i höjd och våg. Det vill säga normalt inget behov av förhöjningsringar. Arbetet underlättas vid spackling av fall mot brunnen, ger säkrare anslutning av golvbrunnsmanschett och tätskikt. Fixturen passar i stort sett till alla 150-golvbrunnar med 200 mm eller 220 mm fläns. Fixturen sätts enkelt ihop av fyra delar och skruvas eller skjuts fast i gjutformen, filigranbjälklaget eller med plastspik för cellplast i grundisoleringen.

JAFO Golvbrunnsfixtur fixeras i underlaget genom att spikas eller skjutas fast, för att sedan tillåta att golvbrunnen enkelt monteras och justeras i korrekt höjd och våg. +/- 2 mm i våg i förhållande till den nivå där tätskiktet ska placeras. Golvbrunnsfixturen säkerställer att golvbrunnen sitter fixerad under hela bygg- och ingjutningsprocessen. Moment som annars riskerar att golvbrunnen och installationen skadas och blir fel. Golvbrunnsfixturen går även att använda vid installation i träbjälklag då detta fylls med EPS-betong.

De röda låsarmarna monteras i den trekantiga bottendelen så att de låses fast i botten. Fixturen fästs i underlaget. Spikplugg Ø5mm för betong. Golvbrunnen placeras i fixturen i önskad höjd. Skyddslock ska inte avlägsnas förrän vid tätskiktsanslutningen. Därefter ser man till att golvbrunnen är i våg och fixerar den genom att dra åt spännbandet strax under golvbrunnsflänsen runt fixturens låsarmar. När gjutningen är klar, bryter man av, inifrån och ut, de delar av låsarmarna som sticker upp. Eventuella rester av låsarmarna slipas bort.

Max montagehöjd är 260 mm. Över 100.000 golvbrunnsinstallationer har gjorts där JAFO Golvbrunnsfixtur använts. Produkten är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisningen följs.

Skriven av Harald Holm

Montering med de röda låsarmarna
Montering med de röda låsarmarna
Montage av golvbrunn på betongbjälklag
Montage av golvbrunn på betongbjälklag
Montage av golvbrunn i träbjälklag / EPS betong
Montage av golvbrunn i träbjälklag / EPS betong

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.