• Nyheter
  • Enkel montering av golvbrunn i betongbjälklag

Nyheter

Enkel montering av golvbrunn i betongbjälklag

JAFO Golvbrunnsfixtur
JAFO Golvbrunnsfixtur är ett hjälpmedel för fixering och höjdjustering av golvbrunnen, vid ingjutning i betongbjälklag.

Med JAFO golvbrunnsfixtur kan man montera golvbrunnen enligt branschreglernas toleranskrav på placering i höjd och våg. Det vill säga normalt inget behov av förhöjningsringar. Arbetet underlättas vid spackling av fall mot brunnen, ger säkrare anslutning av golvbrunnsmanschett och tätskikt. Fixturen passar i stort sett till alla 150-golvbrunnar med 200 mm eller 220 mm fläns. Fixturen sätts enkelt ihop av fyra delar och skruvas eller skjuts fast i gjutformen, filigranbjälklaget eller med plastspik för cellplast i grundisoleringen.

JAFO Golvbrunnsfixtur fixeras i underlaget genom att spikas eller skjutas fast, för att sedan tillåta att golvbrunnen enkelt monteras och justeras i korrekt höjd och våg. +/- 2 mm i våg i förhållande till den nivå där tätskiktet ska placeras. Golvbrunnsfixturen säkerställer att golvbrunnen sitter fixerad under hela bygg- och ingjutningsprocessen. Moment som annars riskerar att golvbrunnen och installationen skadas och blir fel. Golvbrunnsfixturen går även att använda vid installation i träbjälklag då detta fylls med EPS-betong.

De röda låsarmarna monteras i den trekantiga bottendelen så att de låses fast i botten. Fixturen fästs i underlaget. Spikplugg Ø5mm för betong. Golvbrunnen placeras i fixturen i önskad höjd. Skyddslock ska inte avlägsnas förrän vid tätskiktsanslutningen. Därefter ser man till att golvbrunnen är i våg och fixerar den genom att dra åt spännbandet strax under golvbrunnsflänsen runt fixturens låsarmar. När gjutningen är klar, bryter man av, inifrån och ut, de delar av låsarmarna som sticker upp. Eventuella rester av låsarmarna slipas bort.

Max montagehöjd är 260 mm. Över 100.000 golvbrunnsinstallationer har gjorts där JAFO Golvbrunnsfixtur använts. Produkten är anpassad till Branschregler Säker Vatteninstallation. Leverantören garanterar produktens funktion om branschreglerna och monteringsanvisningen följs.

Skriven av Harald Holm

Montering med de röda låsarmarna
Montering med de röda låsarmarna
Montage av golvbrunn på betongbjälklag
Montage av golvbrunn på betongbjälklag
Montage av golvbrunn i träbjälklag / EPS betong
Montage av golvbrunn i träbjälklag / EPS betong

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.