Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Energisparåtgärder för miljonprogrammet

Nyheter

Energisparåtgärder för miljonprogrammet

INGEN BILD
Bygg- och fastighetsbranschen har presenterat ett förslag med 15 åtgärder för att energieffektivisera miljonprogrammet.

Miljonprogrammets bestånd består av 800 000 lägenheter med akut renoveringsbehov.

– Det är ett ypperligt tillfälle att energieffektivisera och en utmaning för byggbranschen, säger Maria Bogren, energiexpert på Sveriges Byggindustrier (BI).

Förslag på konkreta åtgärder

Ett av förslagen är att staten och kommunerna skapar drivkrafter för energieffektivisering genom att fastighetsavgiften kopplas till energiavgiften så att snålare fastigheter får lägre avgift.

Bland de andra förslagen kan nämnas krav på individuell mätning av värme och varmvatten, förbättra energideklarationerna, fokusera på driftskedet och använda totalmetoden.

 

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler & Prognoser.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.