Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Energisnål trappbelysning med sensor

Nyheter

Energisnål trappbelysning med sensor

Energisnål trappbelysning med sensor
2011-04-08
Energisystem lanserar en led-armatur med rörelsesensor och ljusavkänning som ska spara energi i trapphus, korridorer och förrådsutrymmen.

      
 Trapphusarmaturen Frank är försedd med närvarosensor för att spara energi. Ljuskällan är lysdioder som ska klara 50 000 timmar med minst 70 procent av ljusflödet.
 

 

 

 

 

 

Frank är en ny trapphusarmatur med energisnåla lysdioder på 14 watt. Armaturen har en inbyggd närvarosensor som enbart tänder belysningen när någon kommer in i trapphuset. Alternativt kan ljuset styras för att skapa större trygghet. Då får armaturen lysa med ett ständigt grundljus med effekten 1,4 watt, för att sedan ge full belysning vid närvaro.

Tänder inte vid dagsljus
Armaturens sensor har även ljusavkänning. Det innebär att armaturen inte tänder under dagen om den är placerad i ett utrymme med insläpp av dagsljus.

Montering även utomhus
Armaturen är anpassad för tak- och väggmontage, och kan placeras i trapphus, korridorer, kulvertar, förråds- och källarutrymmen. Den har kapslingsklass IP44 och kan även monteras utomhus.

 

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.