• Nyheter
  • Energisnål trappbelysning med sensor

Nyheter

Energisnål trappbelysning med sensor

Energisnål trappbelysning med sensor
2011-04-08
Energisystem lanserar en led-armatur med rörelsesensor och ljusavkänning som ska spara energi i trapphus, korridorer och förrådsutrymmen.

      
 Trapphusarmaturen Frank är försedd med närvarosensor för att spara energi. Ljuskällan är lysdioder som ska klara 50 000 timmar med minst 70 procent av ljusflödet.
 

 

 

 

 

 

Frank är en ny trapphusarmatur med energisnåla lysdioder på 14 watt. Armaturen har en inbyggd närvarosensor som enbart tänder belysningen när någon kommer in i trapphuset. Alternativt kan ljuset styras för att skapa större trygghet. Då får armaturen lysa med ett ständigt grundljus med effekten 1,4 watt, för att sedan ge full belysning vid närvaro.

Tänder inte vid dagsljus
Armaturens sensor har även ljusavkänning. Det innebär att armaturen inte tänder under dagen om den är placerad i ett utrymme med insläpp av dagsljus.

Montering även utomhus
Armaturen är anpassad för tak- och väggmontage, och kan placeras i trapphus, korridorer, kulvertar, förråds- och källarutrymmen. Den har kapslingsklass IP44 och kan även monteras utomhus.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.