• Nyheter
  • Energismart reglersystem för golvvärme

Nyheter

Energismart reglersystem för golvvärme

Energismart reglersystem för golvvärme
Uponor lanserar ett nytt självreglerande system för golvvärme, som ska ge energibesparingar och enklare hantering.

 
 

Uponor Control System DEM är ett nytt reglersystem för golvvärme som räknar ut hur rummet reagerar på värme och sedan ställer in sig självt.

Uponor Control System med Dynamic Energy Management (DEM) är benämningen på Uponors nya reglersystem för golvvärme. Enligt tester, vid SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, ger systemet en energibesparing på fem procent jämfört med konventionella reglersystem. Systemet kan användas både vid nyinstallation och vid uppgradering av befintliga värmesystem.

Automatisk värmereglering

Med hjälp av autobalansering ska systemet räkna ut hur rummet reagerar på värme och sedan ställa in sig självt. Det har även en självreglerande funktion som gör att efterjusteringar inte ska behövas.

Rätt temperatur på vattnet

Tilloppstemperaturkontrollen övervakar att det vatten som cirkulerar i systemet håller optimal temperatur. Om det finns rum som under- eller överskrider angiven temperatur, så justerar systemet och energi kan sparas.

Bypass för värmepumpar

Bypass ska ge fördelar genom att skicka runt värmeenergi i en loop. Något som är en fördel i kombination med värmepumpar, som fungerar bäst vid ett jämnt flöde.

Fjärrstyrs med mobil

Med hjälp av en SMS-modul är det möjligt att övervaka och fjärrstyra värmesystemet med en mobiltelefon.

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.