• Nyheter
  • Energismart reglersystem för golvvärme

Nyheter

Energismart reglersystem för golvvärme

Energismart reglersystem för golvvärme
Uponor lanserar ett nytt självreglerande system för golvvärme, som ska ge energibesparingar och enklare hantering.

 
 

Uponor Control System DEM är ett nytt reglersystem för golvvärme som räknar ut hur rummet reagerar på värme och sedan ställer in sig självt.

Uponor Control System med Dynamic Energy Management (DEM) är benämningen på Uponors nya reglersystem för golvvärme. Enligt tester, vid SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, ger systemet en energibesparing på fem procent jämfört med konventionella reglersystem. Systemet kan användas både vid nyinstallation och vid uppgradering av befintliga värmesystem.

Automatisk värmereglering

Med hjälp av autobalansering ska systemet räkna ut hur rummet reagerar på värme och sedan ställa in sig självt. Det har även en självreglerande funktion som gör att efterjusteringar inte ska behövas.

Rätt temperatur på vattnet

Tilloppstemperaturkontrollen övervakar att det vatten som cirkulerar i systemet håller optimal temperatur. Om det finns rum som under- eller överskrider angiven temperatur, så justerar systemet och energi kan sparas.

Bypass för värmepumpar

Bypass ska ge fördelar genom att skicka runt värmeenergi i en loop. Något som är en fördel i kombination med värmepumpar, som fungerar bäst vid ett jämnt flöde.

Fjärrstyrs med mobil

Med hjälp av en SMS-modul är det möjligt att övervaka och fjärrstyra värmesystemet med en mobiltelefon.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.