Vi genomför en uppdatering av Byggkatalogen där vi integrerar företag från den tidigare fristående tjänsten Företagssök. Vi hoppas att arbetet ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Energiglas med förbättrad isolerförmåga

Nyheter

Energiglas med förbättrad isolerförmåga

Energiglas med förbättrad isolerförmåga
Pilkington introducerar ett nytt energiglas med låg emission och förbättrad värmeisolerande förmåga.

            
 Pilkington Optitherm S1 är ett energiglas som är utvecklat för att ge låg emission och hög värmeisolerande förmåga.

Energisparglaset Pilkington Optitherm S1 är utvecklat för att ge ett förbättrat U-värde. Det är ett mjukbelagt glas med låg emission och hög värmeisolerande förmåga. Glasets lågemissionsbeläggning ska enligt uppgift ge en emissionsfaktor som är nästan nere på noll, men samtidigt ge hög ljustransmission.

Enligt företaget ger glaset störst effekt i en tvåglas isolerruta, där det ska gå att nå ett Ug-värde på 1,0 W/m2K, under förutsättning att rutan är argonfylld.
Glaset finns med tjockleken 4 och 6 millimeter. Det kan även levereras i härdat och laminerat utförande

 

Nyheter

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

2020-11-19
Tegel

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Belysning för Welands bänk Bonum

LED-belysning för bänken Bonum

Efter att ha sett en ökad efterfrågan på belysta produkter för utomhusbruk har Weland utökat sitt sortiment med en LED-belysning som är speciellt anpassad för bänken Bonum. Sedan tidigare erbjuder företaget även belysning som tillval för Sektionsräcken.