• Nyheter
  • Energiglas med förbättrad isolerförmåga

Nyheter

Energiglas med förbättrad isolerförmåga

Energiglas med förbättrad isolerförmåga
2009-01-16
Pilkington introducerar ett nytt energiglas med låg emission och förbättrad värmeisolerande förmåga.

            
 Pilkington Optitherm S1 är ett energiglas som är utvecklat för att ge låg emission och hög värmeisolerande förmåga.

Energisparglaset Pilkington Optitherm S1 är utvecklat för att ge ett förbättrat U-värde. Det är ett mjukbelagt glas med låg emission och hög värmeisolerande förmåga. Glasets lågemissionsbeläggning ska enligt uppgift ge en emissionsfaktor som är nästan nere på noll, men samtidigt ge hög ljustransmission.

Enligt företaget ger glaset störst effekt i en tvåglas isolerruta, där det ska gå att nå ett Ug-värde på 1,0 W/m2K, under förutsättning att rutan är argonfylld.
Glaset finns med tjockleken 4 och 6 millimeter. Det kan även levereras i härdat och laminerat utförande

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.