• Nyheter
  • Energiglas med förbättrad isolerförmåga

Nyheter

Energiglas med förbättrad isolerförmåga

Energiglas med förbättrad isolerförmåga
Pilkington introducerar ett nytt energiglas med låg emission och förbättrad värmeisolerande förmåga.

            
 Pilkington Optitherm S1 är ett energiglas som är utvecklat för att ge låg emission och hög värmeisolerande förmåga.

Energisparglaset Pilkington Optitherm S1 är utvecklat för att ge ett förbättrat U-värde. Det är ett mjukbelagt glas med låg emission och hög värmeisolerande förmåga. Glasets lågemissionsbeläggning ska enligt uppgift ge en emissionsfaktor som är nästan nere på noll, men samtidigt ge hög ljustransmission.

Enligt företaget ger glaset störst effekt i en tvåglas isolerruta, där det ska gå att nå ett Ug-värde på 1,0 W/m2K, under förutsättning att rutan är argonfylld.
Glaset finns med tjockleken 4 och 6 millimeter. Det kan även levereras i härdat och laminerat utförande

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.