Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Energieffektivisering skapar affärsmöjligheter för teknikföretag

Nyheter

Energieffektivisering skapar affärsmöjligheter för teknikföretag

INGEN BILD
De ökande kostnaderna för el och uppvärmning skapar affärsmöjligheter för teknikföretag som kan presentera bra investeringsalternativ inom energieffektivisering.

Hos många kostnadsmedvetna ägare av kontors och verksamhetslokaler ligger frågor om energiförbrukning högt upp på dagordningen och detta är inte så konstigt. Räknar man om kostnaderna för uppvärmning och el kan dessa uppgå till närmare hälften av driftkostnaden i många kontorsfastigheter.

Nya möjligheter och krav
Samtidigt har det de senaste tio åren skett femtioprocentiga prisökningar för dessa kostnadsslag, vilket överstiger alla andra kostnader i fastighetsförvaltningen. För installatörsbranscherna och teknikföretagen öppnas givetvis stora affärsmöjligheter, men samtidigt ställs också nya krav utöver de rent tekniska.

Viktigt med tydliga investeringsalternativ
För teknikföretag och konsulter gäller det att förstå fastighetsägarens incitament och prioriteringar för att kunna presentera tydliga investeringsalternativ. Varje projekt är mer eller mindre unikt och påverkas bl a av byggnadens ålder, tidigare ombyggnader, sättet lokalen används på och fastighetsägarens förvaltningsperspektiv

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.