Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk

Nyheter

Energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk

Energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk
Det svenska företaget Tedson är distributör för GigaTera i Sverige. På elmässan nyligen visades bl a LED-armaturen Sega.

GigaTera arbetar med indirekt reflektion i sina armaturer, vilket innebär att ljuset studsar i armaturen och ger en väldigt fin ljusbild med minimal bländning. De flesta armaturer på marknaden ger annars en direkt ljusbild från ljuskällan. I Sega-armaturen sitter en reflektor i mitten, och runt om, på sidorna, sitter ett antal LED-element i en viss vinkel för att skapa så mycket ljus som möjligt. Olika storlek på LED-elementen ger olika ljusstyrka. Trots reflektionen är ljusförlusten minimal. Sega-armaturen har ett starkt aluminiumchassi med kylflänsar för att kyla ner LED-dioderna. 

Sega är en energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk på fabriker, varuhus, stormarknader, sportarenor, flygplatser, hangarer, höglager etc. Armaturen finns i fyra olika modeller med ljusflöde från 10.000 lm till 20.800 lm. Armaturen kan fås med trådlös manövrering (ZigBee).

Modellen SE130 är en 130W sexkantig armatur med ett ljusflöde på 16.900 lm. Ljusutbytet är 130 lm/W. Färgtemperaturen är 5000K, men både varmare och kallare ljus går att få. Färgåtergivningstalet är Ra 80. Armaturen är tillverkad i aluminium och väger 6,0 kg. Armaturens diameter är 420 mm och höjden 180 mm. Livslängden är 50.000 timmar. Företaget lämnar 5 års garanti på produkten.

Läs mer på Svensk Byggtjänsts Omvärldsbevakning här.

Skriven av Harald Holm

GigaTera Sega i industrilokal
GigaTera Sega i industrilokal
GigaTera Sega LED
GigaTera Sega LED
Aluminiumchassi
Aluminiumchassi

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.