• Nyheter
  • Energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk

Nyheter

Energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk

Energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk
Det svenska företaget Tedson är distributör för GigaTera i Sverige. På elmässan nyligen visades bl a LED-armaturen Sega.

GigaTera arbetar med indirekt reflektion i sina armaturer, vilket innebär att ljuset studsar i armaturen och ger en väldigt fin ljusbild med minimal bländning. De flesta armaturer på marknaden ger annars en direkt ljusbild från ljuskällan. I Sega-armaturen sitter en reflektor i mitten, och runt om, på sidorna, sitter ett antal LED-element i en viss vinkel för att skapa så mycket ljus som möjligt. Olika storlek på LED-elementen ger olika ljusstyrka. Trots reflektionen är ljusförlusten minimal. Sega-armaturen har ett starkt aluminiumchassi med kylflänsar för att kyla ner LED-dioderna. 

Sega är en energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk på fabriker, varuhus, stormarknader, sportarenor, flygplatser, hangarer, höglager etc. Armaturen finns i fyra olika modeller med ljusflöde från 10.000 lm till 20.800 lm. Armaturen kan fås med trådlös manövrering (ZigBee).

Modellen SE130 är en 130W sexkantig armatur med ett ljusflöde på 16.900 lm. Ljusutbytet är 130 lm/W. Färgtemperaturen är 5000K, men både varmare och kallare ljus går att få. Färgåtergivningstalet är Ra 80. Armaturen är tillverkad i aluminium och väger 6,0 kg. Armaturens diameter är 420 mm och höjden 180 mm. Livslängden är 50.000 timmar. Företaget lämnar 5 års garanti på produkten.

Läs mer på Svensk Byggtjänsts Omvärldsbevakning här.

Skriven av Harald Holm

GigaTera Sega i industrilokal
GigaTera Sega i industrilokal
GigaTera Sega LED
GigaTera Sega LED
Aluminiumchassi
Aluminiumchassi

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.