• Nyheter
  • Energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk

Nyheter

Energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk

Energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk
Det svenska företaget Tedson är distributör för GigaTera i Sverige. På elmässan nyligen visades bl a LED-armaturen Sega.

GigaTera arbetar med indirekt reflektion i sina armaturer, vilket innebär att ljuset studsar i armaturen och ger en väldigt fin ljusbild med minimal bländning. De flesta armaturer på marknaden ger annars en direkt ljusbild från ljuskällan. I Sega-armaturen sitter en reflektor i mitten, och runt om, på sidorna, sitter ett antal LED-element i en viss vinkel för att skapa så mycket ljus som möjligt. Olika storlek på LED-elementen ger olika ljusstyrka. Trots reflektionen är ljusförlusten minimal. Sega-armaturen har ett starkt aluminiumchassi med kylflänsar för att kyla ner LED-dioderna. 

Sega är en energieffektiv LED-belysning avsedd för inomhusbruk på fabriker, varuhus, stormarknader, sportarenor, flygplatser, hangarer, höglager etc. Armaturen finns i fyra olika modeller med ljusflöde från 10.000 lm till 20.800 lm. Armaturen kan fås med trådlös manövrering (ZigBee).

Modellen SE130 är en 130W sexkantig armatur med ett ljusflöde på 16.900 lm. Ljusutbytet är 130 lm/W. Färgtemperaturen är 5000K, men både varmare och kallare ljus går att få. Färgåtergivningstalet är Ra 80. Armaturen är tillverkad i aluminium och väger 6,0 kg. Armaturens diameter är 420 mm och höjden 180 mm. Livslängden är 50.000 timmar. Företaget lämnar 5 års garanti på produkten.

Läs mer på Svensk Byggtjänsts Omvärldsbevakning här.

Skriven av Harald Holm

GigaTera Sega i industrilokal
GigaTera Sega i industrilokal
GigaTera Sega LED
GigaTera Sega LED
Aluminiumchassi
Aluminiumchassi

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.