• Nyheter
  • Energibesparande hisskorgsbelysning

Nyheter

Energibesparande hisskorgsbelysning

Energibesparande hisskorgsbelysning
2008-05-13
Åhmans i Åhus AB presenterar en hisskorgsbelysning med sensor som minskar ljusflödet när ingen vistas i hissen.

 
 

Åhmans energibesparande hisskorgsbelysning är försedd med ljusreglering som dimrar ljuset när ingen vistas i hissen.

 

Många hissar används idag mindre än tre timmar per dygn samtidigt som hisskorgsbelysningen lyser alla dygnets 24 timmar. Detta kan medföra att energiförbrukningen för belysningen är större än för driften av hissen. Att lösa detta med en detektor som släcker  ljuset ger å andra sidan en helt mörk hiss.


Dimring av ljuset
Åhmans lösning är i stället att använda en detektor i samband med en dimmer för att få en mjukare ljusreglering. När ingen närvaro detekteras dras ljusflödet ner till ungefär 10 procent, för att återkallas till 100 procent när någon stiger in i hissen.

För nya och befintliga hisskorgar
De sensorstyrda belysningarna finns för både nya och befintliga hisskorgar och har samma utseende som övriga hisskorgsbelysningar. Enligt företaget är merkostnaden för en sensorstyrd hisskorgsbelysning i kombination med T5-lysrör återbetalad inom cirka två år genom lägre drifts- och underhållskostnader.

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.