• Nyheter
  • Energibesparande hisskorgsbelysning

Nyheter

Energibesparande hisskorgsbelysning

Energibesparande hisskorgsbelysning
2008-05-13
Åhmans i Åhus AB presenterar en hisskorgsbelysning med sensor som minskar ljusflödet när ingen vistas i hissen.

 
 

Åhmans energibesparande hisskorgsbelysning är försedd med ljusreglering som dimrar ljuset när ingen vistas i hissen.

 

Många hissar används idag mindre än tre timmar per dygn samtidigt som hisskorgsbelysningen lyser alla dygnets 24 timmar. Detta kan medföra att energiförbrukningen för belysningen är större än för driften av hissen. Att lösa detta med en detektor som släcker  ljuset ger å andra sidan en helt mörk hiss.


Dimring av ljuset
Åhmans lösning är i stället att använda en detektor i samband med en dimmer för att få en mjukare ljusreglering. När ingen närvaro detekteras dras ljusflödet ner till ungefär 10 procent, för att återkallas till 100 procent när någon stiger in i hissen.

För nya och befintliga hisskorgar
De sensorstyrda belysningarna finns för både nya och befintliga hisskorgar och har samma utseende som övriga hisskorgsbelysningar. Enligt företaget är merkostnaden för en sensorstyrd hisskorgsbelysning i kombination med T5-lysrör återbetalad inom cirka två år genom lägre drifts- och underhållskostnader.

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.