• Nyheter
  • Energibesparande hisskorgsbelysning

Nyheter

Energibesparande hisskorgsbelysning

Energibesparande hisskorgsbelysning
2008-05-13
Åhmans i Åhus AB presenterar en hisskorgsbelysning med sensor som minskar ljusflödet när ingen vistas i hissen.

 
 

Åhmans energibesparande hisskorgsbelysning är försedd med ljusreglering som dimrar ljuset när ingen vistas i hissen.

 

Många hissar används idag mindre än tre timmar per dygn samtidigt som hisskorgsbelysningen lyser alla dygnets 24 timmar. Detta kan medföra att energiförbrukningen för belysningen är större än för driften av hissen. Att lösa detta med en detektor som släcker  ljuset ger å andra sidan en helt mörk hiss.


Dimring av ljuset
Åhmans lösning är i stället att använda en detektor i samband med en dimmer för att få en mjukare ljusreglering. När ingen närvaro detekteras dras ljusflödet ner till ungefär 10 procent, för att återkallas till 100 procent när någon stiger in i hissen.

För nya och befintliga hisskorgar
De sensorstyrda belysningarna finns för både nya och befintliga hisskorgar och har samma utseende som övriga hisskorgsbelysningar. Enligt företaget är merkostnaden för en sensorstyrd hisskorgsbelysning i kombination med T5-lysrör återbetalad inom cirka två år genom lägre drifts- och underhållskostnader.

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.