• Nyheter
  • Energibesparande hisskorgsbelysning

Nyheter

Energibesparande hisskorgsbelysning

Energibesparande hisskorgsbelysning
2008-05-13
Åhmans i Åhus AB presenterar en hisskorgsbelysning med sensor som minskar ljusflödet när ingen vistas i hissen.

 
 

Åhmans energibesparande hisskorgsbelysning är försedd med ljusreglering som dimrar ljuset när ingen vistas i hissen.

 

Många hissar används idag mindre än tre timmar per dygn samtidigt som hisskorgsbelysningen lyser alla dygnets 24 timmar. Detta kan medföra att energiförbrukningen för belysningen är större än för driften av hissen. Att lösa detta med en detektor som släcker  ljuset ger å andra sidan en helt mörk hiss.


Dimring av ljuset
Åhmans lösning är i stället att använda en detektor i samband med en dimmer för att få en mjukare ljusreglering. När ingen närvaro detekteras dras ljusflödet ner till ungefär 10 procent, för att återkallas till 100 procent när någon stiger in i hissen.

För nya och befintliga hisskorgar
De sensorstyrda belysningarna finns för både nya och befintliga hisskorgar och har samma utseende som övriga hisskorgsbelysningar. Enligt företaget är merkostnaden för en sensorstyrd hisskorgsbelysning i kombination med T5-lysrör återbetalad inom cirka två år genom lägre drifts- och underhållskostnader.

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

STEICOflex isolering av träfiber

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.