Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Energibesparande hisskorgsbelysning

Nyheter

Energibesparande hisskorgsbelysning

Energibesparande hisskorgsbelysning
2008-05-13
Åhmans i Åhus AB presenterar en hisskorgsbelysning med sensor som minskar ljusflödet när ingen vistas i hissen.

 
 

Åhmans energibesparande hisskorgsbelysning är försedd med ljusreglering som dimrar ljuset när ingen vistas i hissen.

 

Många hissar används idag mindre än tre timmar per dygn samtidigt som hisskorgsbelysningen lyser alla dygnets 24 timmar. Detta kan medföra att energiförbrukningen för belysningen är större än för driften av hissen. Att lösa detta med en detektor som släcker  ljuset ger å andra sidan en helt mörk hiss.


Dimring av ljuset
Åhmans lösning är i stället att använda en detektor i samband med en dimmer för att få en mjukare ljusreglering. När ingen närvaro detekteras dras ljusflödet ner till ungefär 10 procent, för att återkallas till 100 procent när någon stiger in i hissen.

För nya och befintliga hisskorgar
De sensorstyrda belysningarna finns för både nya och befintliga hisskorgar och har samma utseende som övriga hisskorgsbelysningar. Enligt företaget är merkostnaden för en sensorstyrd hisskorgsbelysning i kombination med T5-lysrör återbetalad inom cirka två år genom lägre drifts- och underhållskostnader.

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.