• Nyheter
  • En ny förebild för framtidens tappvattensystem

Nyheter

En ny förebild för framtidens tappvattensystem

En ny förebild för framtidens tappvattensystem
I samband med att Säker Vatteninstallation 2021:1 träder i kraft den 1 januari 2021 har ett nytt väggenomföringssystem lanserats av Villeroy & Boch Gustavsberg. Systemet är utvecklat med vetskap om de nya branschreglerna och skapad för en vattenskadesäker, estetisk och kostnadseffektiv installation.

Det nydanande väggenomföringssystem Vatette V6 uppfyller kommande branschkrav under 2021 och är utvecklat för att förenkla arbetet för alla yrkeskategorier i byggprocessen, både projektörer, arkitekter och installatörer. Systemet har redan introducerats på marknaden samt testats och utvärderats i Tornstadens nybyggnadsprojektet Mjörnbo Allé där det blev ett uppskattat inslag.

Vatette V6 är ett komplett system med helhetslösningar anpassade för alla typer av byggnader. I sortimentet finns bland annat den patenterade BockfixturV6 som är en läckagesäker infästning och monteras vinkelrätt i väggen. Med montageplattan kan Bockfixturen skruvas fast framtill i ett enda moment. Vidare består systemet av fixturplåt, montageplatta, väggfördelare, vägg- och täckbrickor, blandarfästen, med mera.

Det är enkelheten som gör att systemet sätter en ny standard på marknaden, förutom rörets genomföring behövs ingen mer håltagning genom tätskiktet. Alla kopplingar installeras i våtutrymmet, helt utan skrymmande och kostsamma fördelarskåp, exempelvis i tvättställskommoden. De läckage som eventuellt uppstår från rörsystemet upptäcks då enklare eftersom de leds till våtutrymmet med vattentätt golv och golvbrunn.

Anpassat för 60 cc och kompatibelt med alla produkter i system Vatette. För ytterligare skydd mot vattenskador kan även Vatettes nya Läckagebrytare monteras på Vatette kulventiler och VäggfördelareV6.

För mer information om produkten - www.vatette.se


Skriven av Jenny Öhlund

Den patenterade BockfixturV6
Den patenterade BockfixturV6
Vatette läckagebrytare för ytterligare skydd mot vattenskador
Vatette läckagebrytare för ytterligare skydd mot vattenskador

Nyheter

El-lock - dekorativa doslock med älghuvud och klättrande apa på vägg

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

ExoActive aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.