• Nyheter
  • En ny förebild för framtidens tappvattensystem

Nyheter

En ny förebild för framtidens tappvattensystem

En ny förebild för framtidens tappvattensystem
I samband med att Säker Vatteninstallation 2021:1 träder i kraft den 1 januari 2021 har ett nytt väggenomföringssystem lanserats av Villeroy & Boch Gustavsberg. Systemet är utvecklat med vetskap om de nya branschreglerna och skapad för en vattenskadesäker, estetisk och kostnadseffektiv installation.

Det nydanande väggenomföringssystem Vatette V6 uppfyller kommande branschkrav under 2021 och är utvecklat för att förenkla arbetet för alla yrkeskategorier i byggprocessen, både projektörer, arkitekter och installatörer. Systemet har redan introducerats på marknaden samt testats och utvärderats i Tornstadens nybyggnadsprojektet Mjörnbo Allé där det blev ett uppskattat inslag.

Vatette V6 är ett komplett system med helhetslösningar anpassade för alla typer av byggnader. I sortimentet finns bland annat den patenterade BockfixturV6 som är en läckagesäker infästning och monteras vinkelrätt i väggen. Med montageplattan kan Bockfixturen skruvas fast framtill i ett enda moment. Vidare består systemet av fixturplåt, montageplatta, väggfördelare, vägg- och täckbrickor, blandarfästen, med mera.

Det är enkelheten som gör att systemet sätter en ny standard på marknaden, förutom rörets genomföring behövs ingen mer håltagning genom tätskiktet. Alla kopplingar installeras i våtutrymmet, helt utan skrymmande och kostsamma fördelarskåp, exempelvis i tvättställskommoden. De läckage som eventuellt uppstår från rörsystemet upptäcks då enklare eftersom de leds till våtutrymmet med vattentätt golv och golvbrunn.

Anpassat för 60 cc och kompatibelt med alla produkter i system Vatette. För ytterligare skydd mot vattenskador kan även Vatettes nya Läckagebrytare monteras på Vatette kulventiler och VäggfördelareV6.

För mer information om produkten - www.vatette.se


Skriven av Jenny Öhlund

Den patenterade BockfixturV6
Den patenterade BockfixturV6
Vatette läckagebrytare för ytterligare skydd mot vattenskador
Vatette läckagebrytare för ytterligare skydd mot vattenskador

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.