Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • En ny förebild för framtidens tappvattensystem

Nyheter

En ny förebild för framtidens tappvattensystem

En ny förebild för framtidens tappvattensystem
I samband med att Säker Vatteninstallation 2021:1 träder i kraft den 1 januari 2021 har ett nytt väggenomföringssystem lanserats av Villeroy & Boch Gustavsberg. Systemet är utvecklat med vetskap om de nya branschreglerna och skapad för en vattenskadesäker, estetisk och kostnadseffektiv installation.

Det nydanande väggenomföringssystem Vatette V6 uppfyller kommande branschkrav under 2021 och är utvecklat för att förenkla arbetet för alla yrkeskategorier i byggprocessen, både projektörer, arkitekter och installatörer. Systemet har redan introducerats på marknaden samt testats och utvärderats i Tornstadens nybyggnadsprojektet Mjörnbo Allé där det blev ett uppskattat inslag.

Vatette V6 är ett komplett system med helhetslösningar anpassade för alla typer av byggnader. I sortimentet finns bland annat den patenterade BockfixturV6 som är en läckagesäker infästning och monteras vinkelrätt i väggen. Med montageplattan kan Bockfixturen skruvas fast framtill i ett enda moment. Vidare består systemet av fixturplåt, montageplatta, väggfördelare, vägg- och täckbrickor, blandarfästen, med mera.

Det är enkelheten som gör att systemet sätter en ny standard på marknaden, förutom rörets genomföring behövs ingen mer håltagning genom tätskiktet. Alla kopplingar installeras i våtutrymmet, helt utan skrymmande och kostsamma fördelarskåp, exempelvis i tvättställskommoden. De läckage som eventuellt uppstår från rörsystemet upptäcks då enklare eftersom de leds till våtutrymmet med vattentätt golv och golvbrunn.

Anpassat för 60 cc och kompatibelt med alla produkter i system Vatette. För ytterligare skydd mot vattenskador kan även Vatettes nya Läckagebrytare monteras på Vatette kulventiler och VäggfördelareV6.

För mer information om produkten - www.vatette.se


Skriven av Jenny Öhlund

Den patenterade BockfixturV6
Den patenterade BockfixturV6
Vatette läckagebrytare för ytterligare skydd mot vattenskador
Vatette läckagebrytare för ytterligare skydd mot vattenskador

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.