Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Eluttaget som blir flera

Eluttaget som blir flera
2010-04-16
Den ryska designstudion Art Lebedev har utformat ett eluttag som med en enkel tryckning kommer ut ur väggen med ytterligare fyra uttag.

     
 
 Med ett enkelt tryck på eluttaget Rozetkus 3D kommer det ut fyra extra uttag.
  

Vägguttaget Rozetkus 3D har försetts med en fjäderbelastad popout-funktion. När man trycker på mittdelen kommer det därför ut ett kubformat grenuttag med ytterligare fyra anslutningsställen. Därmed har man ett jordat uttag och fyra ojordade.

Slipper lösa kablar

Med det nya uttaget kan man alltså slippa lösa grenuttag med kablar som ligger och skräpar. Tyvärr har det dock nackdelen att det inte ryms i en vanlig apparatdosa. Enligt uppgift är uttaget inte heller i full produktion ännu.

Se idéskisser

På Art Lebedev Studios webbplats kan man se hur Rozetkus 3D kom till, med idé- och sprängskisser:
http://www.artlebedev.com/everything/rozetkus-3d/process/

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.