Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Elprodukter med brister får försäljningsförbud

Nyheter

Elprodukter med brister får försäljningsförbud

Elprodukter med brister får försäljningsförbud
2009-03-20
Elsäkerhetsverket genomför marknadskontroller av elektriska och elektroniska produkter. Om någon produkt visar sig vara bristfällig kan den beläggas med försäljningsförbud.

        
 

Strömförsörjningsdon som fått försäljningsförbud av Elsäkerhetsverket.
 


 
 
 

Elsäkerhetsverket besöker tillverkare, importörer och återförsäljare för att kontrollera deras elektroniska och elektriska produkter. Om någon produkt misstänks vara bristfällig köper verket in den och provar den. Det som då kontrolleras är produktens elsäkerhet (LVD) och elektroniska kompatibilitet (EMC). Det senare betyder att produkten inte får störa andra produkter elektromagnetiskt. Produkten ska dessutom kunna fungera utan att i sin tur störas elektromagnetiskt av andra produkter.

Förbud och återtagande
Visar det sig att produkten är bristfällig kan den beläggas med försäljningsförbud och dessutom återtagande från återförsäljare. Vid mycket allvarliga brister kan det beslutas att produkten ska återtas från konsument.
Försäljningsförbud kan överklagas till Elsäkerhetsverket inom tre veckor från beslut.

Arkiv på webben
På Elsäkerhetsverkets webbplats finns en förteckning över produkter som belagts med försäljningsförbud: http://www.elsak.se
Nya försäljningsförbud kan även bevakas genom RSS-flöde.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.