• Nyheter
  • Elfordonsladdaren med optimerad laddningstid

Nyheter

Elfordonsladdaren med optimerad laddningstid

Elfordonsladdaren med optimerad laddningstid
ABB lanserar sin hittills snabbaste elfordonsladdare som på 15 minuter eller mindre kan ladda upp till fyra fordon samtidigt.

ABB:s nya fordonsladdare Terra 360 är en modulladdare för elfordon lämplig för användning vid offentlig miljö så som detaljhandelsparkering och tankstationer samt parkering för bostadsrättsföreningar, företag och flottapplikation. Den har en dynamisk kraftfördelning och kan ladda upp till fyra fordon samtidigt vilket minimerar kötid, förkortar väntetiden för föraren och optimerar laddningstiden. Laddaren har en maximal effekt på 360 kW och kan ladda alla elbilar fullt ut på 15 minuter eller mindre. Det ger användaren valmöjligheten att kunna snabbladda sitt fordon under tiden för när ärenden görs eller när det är tid för rast.  

Användaren instrueras genom laddningsprocessen via ett belysningssystem som visar laddningstillståndet (SoC) för EV-batteriet samt anger återstående tid för laddningssessionen. Terra 360 är också rullstolsanpassad och har ett ergonomiskt kabelhanteringssystem för att snabbt kunna anslutas med minimal ansträngning. Kabelns längd sträcker sig upp till 5 meter. 

Terra 360 laddare går att kundanpassas med bland annat foliering av utrustningen och byte av färgen på LED-belysningen. Det går också att integrera en 27" skärm för video och bildvisning.

Terra 360 stödjer laddningsstandarderna CCS-1, CCS-2, CHAdeMO, AC Type-2. Under slutet av 2021 blir Tera 360 tillgänglig i Europa.

Skriven av Jenny Öhlund

Elfordonsladdaren med optimerad laddningstid
Elfordonsladdaren med optimerad laddningstid
Snabbladdning under tiden för ärenden och shopping
Snabbladdning under tiden för ärenden och shopping

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.