• Nyheter
  • Elfordonsladdaren med optimerad laddningstid

Nyheter

Elfordonsladdaren med optimerad laddningstid

Elfordonsladdaren med optimerad laddningstid
ABB lanserar sin hittills snabbaste elfordonsladdare som på 15 minuter eller mindre kan ladda upp till fyra fordon samtidigt.

ABB:s nya fordonsladdare Terra 360 är en modulladdare för elfordon lämplig för användning vid offentlig miljö så som detaljhandelsparkering och tankstationer samt parkering för bostadsrättsföreningar, företag och flottapplikation. Den har en dynamisk kraftfördelning och kan ladda upp till fyra fordon samtidigt vilket minimerar kötid, förkortar väntetiden för föraren och optimerar laddningstiden. Laddaren har en maximal effekt på 360 kW och kan ladda alla elbilar fullt ut på 15 minuter eller mindre. Det ger användaren valmöjligheten att kunna snabbladda sitt fordon under tiden för när ärenden görs eller när det är tid för rast.  

Användaren instrueras genom laddningsprocessen via ett belysningssystem som visar laddningstillståndet (SoC) för EV-batteriet samt anger återstående tid för laddningssessionen. Terra 360 är också rullstolsanpassad och har ett ergonomiskt kabelhanteringssystem för att snabbt kunna anslutas med minimal ansträngning. Kabelns längd sträcker sig upp till 5 meter. 

Terra 360 laddare går att kundanpassas med bland annat foliering av utrustningen och byte av färgen på LED-belysningen. Det går också att integrera en 27" skärm för video och bildvisning.

Terra 360 stödjer laddningsstandarderna CCS-1, CCS-2, CHAdeMO, AC Type-2. Under slutet av 2021 blir Tera 360 tillgänglig i Europa.

Skriven av Jenny Öhlund

Elfordonsladdaren med optimerad laddningstid
Elfordonsladdaren med optimerad laddningstid
Snabbladdning under tiden för ärenden och shopping
Snabbladdning under tiden för ärenden och shopping

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.