Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Eldriven skruvmejsel

Eldriven skruvmejsel
speedE är en elektrisk skruvmejsel som till utseende, vikt och storlek liknar en vanlig skruvmejsel men som har en inbyggd elmotor i handtaget som underlättar vid skruvning och gör arbetet dubbelt så snabbt.

Skruvmejselns inbyggda elmotor hjälper till med skruvandet och gör så att arbetet går upp till två gånger så snabbt och kräver mindre kraft. För att undvika materialskador finns en skyddsfunktion som utlöses vid 0,4 Nm. Eftersom skruvmejseln även kan användas som en vanlig skruvmejsel är det möjligt att efterdra upp till 8 Nm.

speedE® kan användas för de flesta skruvarbeten inom exempelvis hantverk, hushåll, service, underhåll och för elarbeten. Den är provad vid 10 000 V AC och VDE-godkänd för 1 000 V AC.

Skruvmejseln ger ergonomiska fördelar och är AGR-certifierad, det vill säga rekommenderas av läkare och sjukgymnaster från AGR (Aktion Gesunder Rücken).

Elskruvmejseln använder laddningsbara standardbatterier som enkelt kan bytas ut. En laddning klarar upp till 800 skruvarbeten.

En integrerad LED-lampa gör det enklare att se skruven i mörka förhållanden.

Tre olika startset erbjuds, samtliga innehåller speedE, L-Boxx transportlåda, batteriladdare, laddningsbara batterier, slimBits (6, 8 respektive 16 st) samt beroende på sats easyTorque vridmomentadapter.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.