Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Eldriven skruvmejsel

Eldriven skruvmejsel
speedE är en elektrisk skruvmejsel som till utseende, vikt och storlek liknar en vanlig skruvmejsel men som har en inbyggd elmotor i handtaget som underlättar vid skruvning och gör arbetet dubbelt så snabbt.

Skruvmejselns inbyggda elmotor hjälper till med skruvandet och gör så att arbetet går upp till två gånger så snabbt och kräver mindre kraft. För att undvika materialskador finns en skyddsfunktion som utlöses vid 0,4 Nm. Eftersom skruvmejseln även kan användas som en vanlig skruvmejsel är det möjligt att efterdra upp till 8 Nm.

speedE® kan användas för de flesta skruvarbeten inom exempelvis hantverk, hushåll, service, underhåll och för elarbeten. Den är provad vid 10 000 V AC och VDE-godkänd för 1 000 V AC.

Skruvmejseln ger ergonomiska fördelar och är AGR-certifierad, det vill säga rekommenderas av läkare och sjukgymnaster från AGR (Aktion Gesunder Rücken).

Elskruvmejseln använder laddningsbara standardbatterier som enkelt kan bytas ut. En laddning klarar upp till 800 skruvarbeten.

En integrerad LED-lampa gör det enklare att se skruven i mörka förhållanden.

Tre olika startset erbjuds, samtliga innehåller speedE, L-Boxx transportlåda, batteriladdare, laddningsbara batterier, slimBits (6, 8 respektive 16 st) samt beroende på sats easyTorque vridmomentadapter.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.