Nyheter

Eldriven skruvmejsel

Eldriven skruvmejsel
speedE är en elektrisk skruvmejsel som till utseende, vikt och storlek liknar en vanlig skruvmejsel men som har en inbyggd elmotor i handtaget som underlättar vid skruvning och gör arbetet dubbelt så snabbt.

Skruvmejselns inbyggda elmotor hjälper till med skruvandet och gör så att arbetet går upp till två gånger så snabbt och kräver mindre kraft. För att undvika materialskador finns en skyddsfunktion som utlöses vid 0,4 Nm. Eftersom skruvmejseln även kan användas som en vanlig skruvmejsel är det möjligt att efterdra upp till 8 Nm.

speedE® kan användas för de flesta skruvarbeten inom exempelvis hantverk, hushåll, service, underhåll och för elarbeten. Den är provad vid 10 000 V AC och VDE-godkänd för 1 000 V AC.

Skruvmejseln ger ergonomiska fördelar och är AGR-certifierad, det vill säga rekommenderas av läkare och sjukgymnaster från AGR (Aktion Gesunder Rücken).

Elskruvmejseln använder laddningsbara standardbatterier som enkelt kan bytas ut. En laddning klarar upp till 800 skruvarbeten.

En integrerad LED-lampa gör det enklare att se skruven i mörka förhållanden.

Tre olika startset erbjuds, samtliga innehåller speedE, L-Boxx transportlåda, batteriladdare, laddningsbara batterier, slimBits (6, 8 respektive 16 st) samt beroende på sats easyTorque vridmomentadapter.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.