Nyheter

Eldriven skruvmejsel

Eldriven skruvmejsel
speedE är en elektrisk skruvmejsel som till utseende, vikt och storlek liknar en vanlig skruvmejsel men som har en inbyggd elmotor i handtaget som underlättar vid skruvning och gör arbetet dubbelt så snabbt.

Skruvmejselns inbyggda elmotor hjälper till med skruvandet och gör så att arbetet går upp till två gånger så snabbt och kräver mindre kraft. För att undvika materialskador finns en skyddsfunktion som utlöses vid 0,4 Nm. Eftersom skruvmejseln även kan användas som en vanlig skruvmejsel är det möjligt att efterdra upp till 8 Nm.

speedE® kan användas för de flesta skruvarbeten inom exempelvis hantverk, hushåll, service, underhåll och för elarbeten. Den är provad vid 10 000 V AC och VDE-godkänd för 1 000 V AC.

Skruvmejseln ger ergonomiska fördelar och är AGR-certifierad, det vill säga rekommenderas av läkare och sjukgymnaster från AGR (Aktion Gesunder Rücken).

Elskruvmejseln använder laddningsbara standardbatterier som enkelt kan bytas ut. En laddning klarar upp till 800 skruvarbeten.

En integrerad LED-lampa gör det enklare att se skruven i mörka förhållanden.

Tre olika startset erbjuds, samtliga innehåller speedE, L-Boxx transportlåda, batteriladdare, laddningsbara batterier, slimBits (6, 8 respektive 16 st) samt beroende på sats easyTorque vridmomentadapter.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.