Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

El utomhus utan långa kablar

El utomhus utan långa kablar
Med en markuttagscentral kan man få enkel och säker tillgång till elkraft både utomhus och inomhus. Helt utan långa synliga kabeldragningar.

     
 

Novum markuttagscentral för montering under golv- eller marknivå. Den uppfällbara elcentralen kan förse ett större område med el, exempelvis torg, parker, mässhallar, sportarenor och industrilokaler.

  

Novum markuttagscentral ska ge enkel och säker tillgång till el genom att en eluttagscentral monteras under golv- eller marknivå. Där kan den förse ett större område med el, både inom- och utomhus. Det kan exempelvis vara torg, parker, mässhallar, sportarenor och industrilokaler.

– En markutagscentral fälls upp ur marken och syns enbart när den ska användas. Det är ett säkrare alternativ till elstolpar som kan bli påkörda eller vandaliserade, säger Björn Månsson, vd hos den svenska leverantören AB Novum.

Nås via lucka

Elcentralen är åtkomlig via en lucka som öppnas med hjälp av gashydraulfjäder. För att ge god elsäkerhet kan luckan stängas och låsas efter inkoppling av kablar.

– Det är enbart behörig personal som har nycklar till elcentralen. På så sätt får man trygg drift och säkert användande, säger Björn Månssson.

Luckan är även konstruerad för att i nedfällt läge vara överkörningsbar med bil. Den finns i flera varianter som klarar tyngder upp till 40 ton.

Klarar is och snö

Luckan kan förses med värmeslingor för att den ska kunna öppnas problemfritt på vintern när det är risk för is och snö.

Det går även att anpassa luckans utseende till omgivande markbeläggning. I en försänkning i luckan kan man applicera valfri ytbeläggning som plattor eller marksten.

Levererar mer än el

Markuttagscentralen finns i flera standardutföranden men kan också levereras objektsanpassad med olika tillval. Förutom olika eluttag kan den kompletteras med uttag för tele, data, audio, luft och vatten.

 

 

Martin Steno, redaktör

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.