Nyheter

Ekonomin bromsar in

INGEN BILD
Konjunkturen för byggandet är fortfarande stark, men under juli fortsatte det komma in tecken på att Sveriges ekonomi tappar fart.

Enligt Konjunkturinstitutet sjönk stämningsläget inom både detaljhandeln och för privata tjänstenäringar. Hushållen har också blivit alltmer pessimistiska.

Inom byggindustrin är läget fortfarande mycket starkt, men företagen i KI:s undersökning väntar sig dock en lägre byggaktivitet på ett års sikt. Industrifaktas senaste prognos över det totala husbyggandet visar en svag nedgång med omkring 1 procent i påbörjade investeringar under 2009.

I första hand är det minskad nybyggnad av privata och offentliga lokaler som ligger bakom minskningen. Nyproduktionen av småhus väntas också minska medan nybyggnad av flerbostadshus och ombyggnad och modernisering av flerbostadshus och lokaler väntas stiga.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_b.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.