Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Efterlysande golvplattor leder ut

Efterlysande golvplattor leder ut
Det finska företaget Glowway har utvecklat efterlysande golvplattor av härdat glas som kan användas för att markera utrymningsvägar.

 
            
 
 Exempel på efterlysande plattor, nederst en variant som även har känselmarkering.
Glowways efterlysande golvplattor lyser i mörkret och ska ge vägledning vid utrymning och elavbrott. Plattorna är tillverkade av härdat glas som innehåller ett efterlysande material som absorberar ljus. Om belysningen slocknar ska plattorna kunna lysa i flera timmar.

Uppfyller krav
Plattorna har provats mot kraven för efterbelysning, i standarden ISO 16069:2004, vid tekniska universitetet i Helsingfors (TKK). Enligt företaget uppfyllde plattorna kraven med tiofaldig marginal.

Flera typer på väg
Företagets sortiment av plattor är under utveckling och flera nya typer kommer att lanseras. Plattornas utseende kan också anpassas efter beställning.

 

Till företaget Glowway Oy Ltd

 

  

 

 

 

 

   

 

 

 

Glowways efterlysande golvplattor i Kontula tunnelbanestation, Helsingfors.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.