Nyheter

Effektivare shunt med ny pump

Effektivare shunt med ny pump
2012-02-01
Termotechs minsta shunt förses med en A-klassad cirkulationspump och ska därmed bli energieffektivare.

    
 

Thermotechs minsta shunt T Mix S blir energieffektivare genom att den uppgraderas med A-klassad cirkulationspump.

 

 

 

 

 

 

 

Shunten T Mix S är en kompakt och smidig shunt för ytor upp till 60 kvadratmeter. Den är främst avsedd att användas vid nyproduktion, renovering och tillbyggnad där man installerar golvvärme i delar av huset.

Shunten har nu uppgraderats med en energieffektivare pump som uppfyller klass A. Något som alla cirkulationspumpar ska göra från 2013, enligt EU-direktiv.


Andra data om pumpen
• Pumpen är varvtalsstyrd vilket gör att den anpassar sig till värmesystemets behov.
 
• Den har en synkron permanentmagnetmotor vilket ger förbättrad verkningsgrad och större energibesparing.
 
• Den är liten vilket gör att shunten är kompakt och kräver ett minimalt installationsdjup.

 

 

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.