Nyheter

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing
Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Altered:Nozzle Dual Flow Pro är en strålsamlare som kan installeras på befintlig blandare och som spar ända upp till 98 % av vattenförbrukningen. Strålsamlaren är tillverkad av Ecobrass® och utformad för att ha en tilltalande design. Genom en patenterad atomiseringsteknik bryts vattnet upp i miljoner små droppar och skapar en fin dimma av vattendroppar som effektivt rengör händer, disk med mera.

Strålsamlaren kan växlas mellan två inställningar; Mistläge som sparar 98 % vatten och Sprayläge som sparar 85 % och kan användas när mer vatten önskas.

Förutom att vattenförbrukningen minskas så sparas även energi från uppvärmning o d samt belastning på avlopps- och reningssystem minskas.

Monteringen är enkel med medföljande adaptrarna och kan göras på de flesta blandare med avtagbar hylsa.

Strålsamlaren finns att beställa både på företagets egna webbplats samt via flera återförsäljare.

Skriven av Anna Göth

Altered:Nozzle Dual Flow Pro strålsamlare
Altered:Nozzle Dual Flow Pro strålsamlare

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.