Nyheter

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing
Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Altered:Nozzle Dual Flow Pro är en strålsamlare som kan installeras på befintlig blandare och som spar ända upp till 98 % av vattenförbrukningen. Strålsamlaren är tillverkad av Ecobrass® och utformad för att ha en tilltalande design. Genom en patenterad atomiseringsteknik bryts vattnet upp i miljoner små droppar och skapar en fin dimma av vattendroppar som effektivt rengör händer, disk med mera.

Strålsamlaren kan växlas mellan två inställningar; Mistläge som sparar 98 % vatten och Sprayläge som sparar 85 % och kan användas när mer vatten önskas.

Förutom att vattenförbrukningen minskas så sparas även energi från uppvärmning o d samt belastning på avlopps- och reningssystem minskas.

Monteringen är enkel med medföljande adaptrarna och kan göras på de flesta blandare med avtagbar hylsa.

Strålsamlaren finns att beställa både på företagets egna webbplats samt via flera återförsäljare.

Skriven av Anna Göth

Altered:Nozzle Dual Flow Pro strålsamlare
Altered:Nozzle Dual Flow Pro strålsamlare

Nyheter

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Moduler för jobb och undervisning utomhus

2021-11-22
Uterum o d

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.