Nyheter

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing
Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Altered:Nozzle Dual Flow Pro är en strålsamlare som kan installeras på befintlig blandare och som spar ända upp till 98 % av vattenförbrukningen. Strålsamlaren är tillverkad av Ecobrass® och utformad för att ha en tilltalande design. Genom en patenterad atomiseringsteknik bryts vattnet upp i miljoner små droppar och skapar en fin dimma av vattendroppar som effektivt rengör händer, disk med mera.

Strålsamlaren kan växlas mellan två inställningar; Mistläge som sparar 98 % vatten och Sprayläge som sparar 85 % och kan användas när mer vatten önskas.

Förutom att vattenförbrukningen minskas så sparas även energi från uppvärmning o d samt belastning på avlopps- och reningssystem minskas.

Monteringen är enkel med medföljande adaptrarna och kan göras på de flesta blandare med avtagbar hylsa.

Strålsamlaren finns att beställa både på företagets egna webbplats samt via flera återförsäljare.

Skriven av Anna Göth

Altered:Nozzle Dual Flow Pro strålsamlare
Altered:Nozzle Dual Flow Pro strålsamlare

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.