Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing
Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Altered:Nozzle Dual Flow Pro är en strålsamlare som kan installeras på befintlig blandare och som spar ända upp till 98 % av vattenförbrukningen. Strålsamlaren är tillverkad av Ecobrass® och utformad för att ha en tilltalande design. Genom en patenterad atomiseringsteknik bryts vattnet upp i miljoner små droppar och skapar en fin dimma av vattendroppar som effektivt rengör händer, disk med mera.

Strålsamlaren kan växlas mellan två inställningar; Mistläge som sparar 98 % vatten och Sprayläge som sparar 85 % och kan användas när mer vatten önskas.

Förutom att vattenförbrukningen minskas så sparas även energi från uppvärmning o d samt belastning på avlopps- och reningssystem minskas.

Monteringen är enkel med medföljande adaptrarna och kan göras på de flesta blandare med avtagbar hylsa.

Strålsamlaren finns att beställa både på företagets egna webbplats samt via flera återförsäljare.

Skriven av Anna Göth

Altered:Nozzle Dual Flow Pro strålsamlare
Altered:Nozzle Dual Flow Pro strålsamlare

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.