Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Dynadesk skrivbord med rörlig skiva

Nyheter

Dynadesk skrivbord med rörlig skiva

Dynadesk skrivbord med rörlig skiva
Skrivbordet DynaDesk har en platta som tangentbord och mus vilar på, som är i ständig rörelse. Plattan rör sig långsamt i en bana nedåt-utåt och uppå-inåt utan att störa arbetet. Musklerna som håller armar och axlar rör sig långsamt och mjukt, och det känns som man får massage.

Den patenterade DynaDesk™-lösningen är en svensk uppfinning som hjälper till att förebygga värk i skuldror, nacke, axlar och armar vid stillasittande arbete framför en datorskärm. Skrivbordet ersätter den statiska belastningen med en dynamisk rörelse som man själv inte behöver tänka på. Det tar inte mer än halvtimme att vänja sig vid den långsamma rörelsen av skrivplattan.

Skrivbordets rörelse gör även att blodgenomströmningen ökar i de muskelgrupper som finns i skuldror, nacke och armar. Detta motverkar det smärttillstånd som kan uppkomma vid statisk belastning.

WorkMotions säljer skrivbord med med inbyggd rörlig platta i två serier, S-Serien med två bens- och tvåmotorigt stativ och W-serien med centrerat ben. Serierna erbjuds i en standardlösning med en 740 mm lång rörlig DynaDesk platta som är centrerad på skrivbordskanten eller i en XL-lösning med DynaDesk-plattan längs skrivbordsskivans längd.

Företaget kan även erbjuda lösningar med helt anpassad längd, bredd, färg och material. 

Skriven av Malena Beijer

Dynadesk s-serien
Dynadesk s-serien
Dynadesk s-serien XL
Dynadesk s-serien XL
Dynadesk w-serien XL
Dynadesk w-serien XL

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.