• Nyheter
  • Dynadesk skrivbord med rörlig skiva

Nyheter

Dynadesk skrivbord med rörlig skiva

Dynadesk skrivbord med rörlig skiva
Skrivbordet DynaDesk har en platta som tangentbord och mus vilar på, som är i ständig rörelse. Plattan rör sig långsamt i en bana nedåt-utåt och uppå-inåt utan att störa arbetet. Musklerna som håller armar och axlar rör sig långsamt och mjukt, och det känns som man får massage.

Den patenterade DynaDesk™-lösningen är en svensk uppfinning som hjälper till att förebygga värk i skuldror, nacke, axlar och armar vid stillasittande arbete framför en datorskärm. Skrivbordet ersätter den statiska belastningen med en dynamisk rörelse som man själv inte behöver tänka på. Det tar inte mer än halvtimme att vänja sig vid den långsamma rörelsen av skrivplattan.

Skrivbordets rörelse gör även att blodgenomströmningen ökar i de muskelgrupper som finns i skuldror, nacke och armar. Detta motverkar det smärttillstånd som kan uppkomma vid statisk belastning.

WorkMotions säljer skrivbord med med inbyggd rörlig platta i två serier, S-Serien med två bens- och tvåmotorigt stativ och W-serien med centrerat ben. Serierna erbjuds i en standardlösning med en 740 mm lång rörlig DynaDesk platta som är centrerad på skrivbordskanten eller i en XL-lösning med DynaDesk-plattan längs skrivbordsskivans längd.

Företaget kan även erbjuda lösningar med helt anpassad längd, bredd, färg och material. 

Skriven av Malena Beijer

Dynadesk s-serien
Dynadesk s-serien
Dynadesk s-serien XL
Dynadesk s-serien XL
Dynadesk w-serien XL
Dynadesk w-serien XL

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.