• Nyheter
  • Dynadesk skrivbord med rörlig skiva

Nyheter

Dynadesk skrivbord med rörlig skiva

Dynadesk skrivbord med rörlig skiva
Skrivbordet DynaDesk har en platta som tangentbord och mus vilar på, som är i ständig rörelse. Plattan rör sig långsamt i en bana nedåt-utåt och uppå-inåt utan att störa arbetet. Musklerna som håller armar och axlar rör sig långsamt och mjukt, och det känns som man får massage.

Den patenterade DynaDesk™-lösningen är en svensk uppfinning som hjälper till att förebygga värk i skuldror, nacke, axlar och armar vid stillasittande arbete framför en datorskärm. Skrivbordet ersätter den statiska belastningen med en dynamisk rörelse som man själv inte behöver tänka på. Det tar inte mer än halvtimme att vänja sig vid den långsamma rörelsen av skrivplattan.

Skrivbordets rörelse gör även att blodgenomströmningen ökar i de muskelgrupper som finns i skuldror, nacke och armar. Detta motverkar det smärttillstånd som kan uppkomma vid statisk belastning.

WorkMotions säljer skrivbord med med inbyggd rörlig platta i två serier, S-Serien med två bens- och tvåmotorigt stativ och W-serien med centrerat ben. Serierna erbjuds i en standardlösning med en 740 mm lång rörlig DynaDesk platta som är centrerad på skrivbordskanten eller i en XL-lösning med DynaDesk-plattan längs skrivbordsskivans längd.

Företaget kan även erbjuda lösningar med helt anpassad längd, bredd, färg och material. 

Skriven av Malena Beijer

Dynadesk s-serien
Dynadesk s-serien
Dynadesk s-serien XL
Dynadesk s-serien XL
Dynadesk w-serien XL
Dynadesk w-serien XL

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.