Nyheter

Duschblandare som håller tiden

Duschblandare som håller tiden
En ny duschblandare från Oras har en funktion som reglerar duschtiden. När tiden är ute stängs vattnet av automatiskt.

       
 

Oras duschblandare Eterna styrs med tryckknapp och har en funktion som reglerar duschtiden.

  

Den nya duschblandaren Eterna har utrustats med en funktion, Eco-Led, som reglerar duschtiden. Därmed ska man kunna hålla nere både vatten- och energianvändningen.

Lysdiod varnar

Blandaren levereras med en fabriksinställd duschtid på fyra minuter. När duschtiden är nästan slut får man förvarning genom att en röd diodlampa börjar blinka. När de fyra minuterna har gått ändras blinkningen till ett fast sken och vattnet stängs av automatiskt.

Styrs med tryckknapp

Duschandet styrs av en enkel tryckknapp ovanpå blandaren. Både vattentemperatur och vattenflöde är förinställt, men kan ändras efter behov.

Blandaren finns även för badkar med en förinställd automatisk funktion för reglerad uppfyllning.

 

 

Nyheter

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.

Kanalplast för enkel montering

Kanalplast för återbruk

Kanalplast Coverboard från Tebo är ett tålig och lättviktigt skydd anpassat för att täcka in ytor som golv och väggar vid både nybyggnation och renoveringsarbete.