Nyheter

Dubbar eller inte dubbar?

Dubbar eller inte dubbar?
Man kan välja att ha skyddskor med eller utan dubbar. Men nu finns en skyddssko med dubbar som kan fällas ut när det är risk för halka.

 
        
 Sievi Spike är en ny skyddssko som ska lösa problemet med halkan. Med ett enkelt handgrepp fäller man ut 12 kraftiga dubbar ur sulan.
  

Finska företaget Sievi har utvecklat en skyddssko med en mekanism som gör det möjligt att fälla ut dubbar under sulan. Därmed vill man erbjuda en lösning som kan minska halkolyckorna vid arbete under vinterförhållanden.

Fälls ut med vridbar nyckel

Skyddsskon Sievi Spike har integrerade dubbar i sulans konstruktion. Dubbarna är enkla att fälla in eller ut – man väljer efter hur halt underlaget är. Med hjälp av en vridbar nyckel på skornas hälkappa kan man fälla ut dubbarna. Det räcker med en enkel vridning och det kan göras utan att man behöver ta av sig skorna.

Kraftiga dubbar

Skorna är försedda med 12 stycken kraftiga dubbar. I övrigt är skorna utrustade med vanliga skyddsfunktioner. De har tåhätta och spiktrampskydd av metall och är bland annat försedda med en stötdämpande sula.

 

 

 

Nyheter

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.

Världens mest spridda byggblock förnyas

2019-11-08
Byggmaterial

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.