Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Dubbar eller inte dubbar?

Dubbar eller inte dubbar?
Man kan välja att ha skyddskor med eller utan dubbar. Men nu finns en skyddssko med dubbar som kan fällas ut när det är risk för halka.

 
        
 Sievi Spike är en ny skyddssko som ska lösa problemet med halkan. Med ett enkelt handgrepp fäller man ut 12 kraftiga dubbar ur sulan.
  

Finska företaget Sievi har utvecklat en skyddssko med en mekanism som gör det möjligt att fälla ut dubbar under sulan. Därmed vill man erbjuda en lösning som kan minska halkolyckorna vid arbete under vinterförhållanden.

Fälls ut med vridbar nyckel

Skyddsskon Sievi Spike har integrerade dubbar i sulans konstruktion. Dubbarna är enkla att fälla in eller ut – man väljer efter hur halt underlaget är. Med hjälp av en vridbar nyckel på skornas hälkappa kan man fälla ut dubbarna. Det räcker med en enkel vridning och det kan göras utan att man behöver ta av sig skorna.

Kraftiga dubbar

Skorna är försedda med 12 stycken kraftiga dubbar. I övrigt är skorna utrustade med vanliga skyddsfunktioner. De har tåhätta och spiktrampskydd av metall och är bland annat försedda med en stötdämpande sula.

 

 

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.