Vi genomför en uppdatering av Byggkatalogen där vi integrerar företag från den tidigare fristående tjänsten Företagssök. Vi hoppas att arbetet ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Dubbar eller inte dubbar?

Dubbar eller inte dubbar?
Man kan välja att ha skyddskor med eller utan dubbar. Men nu finns en skyddssko med dubbar som kan fällas ut när det är risk för halka.

 
        
 Sievi Spike är en ny skyddssko som ska lösa problemet med halkan. Med ett enkelt handgrepp fäller man ut 12 kraftiga dubbar ur sulan.
  

Finska företaget Sievi har utvecklat en skyddssko med en mekanism som gör det möjligt att fälla ut dubbar under sulan. Därmed vill man erbjuda en lösning som kan minska halkolyckorna vid arbete under vinterförhållanden.

Fälls ut med vridbar nyckel

Skyddsskon Sievi Spike har integrerade dubbar i sulans konstruktion. Dubbarna är enkla att fälla in eller ut – man väljer efter hur halt underlaget är. Med hjälp av en vridbar nyckel på skornas hälkappa kan man fälla ut dubbarna. Det räcker med en enkel vridning och det kan göras utan att man behöver ta av sig skorna.

Kraftiga dubbar

Skorna är försedda med 12 stycken kraftiga dubbar. I övrigt är skorna utrustade med vanliga skyddsfunktioner. De har tåhätta och spiktrampskydd av metall och är bland annat försedda med en stötdämpande sula.

 

 

 

Nyheter

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

2020-11-19
Tegel

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Belysning för Welands bänk Bonum

LED-belysning för bänken Bonum

Efter att ha sett en ökad efterfrågan på belysta produkter för utomhusbruk har Weland utökat sitt sortiment med en LED-belysning som är speciellt anpassad för bänken Bonum. Sedan tidigare erbjuder företaget även belysning som tillval för Sektionsräcken.