Nyheter

Draperier med utökad funktion

Draperier med utökad funkton
Drapilux har skapat textilkollektioner för offentlig miljö med krav både på modern design och intelligenta egenskaper. Man producerar själv sina varor och erbjuder testade, dokumenterade och Oeko-tex certifierade produkter. Flamskydd, luftrening och bakterieskydd är tillsammans med ljuddämpning de egenskaper som erbjuds.

Drapilux textilier går att välja från någon av de färdiga kollektionerna, men går också att beställa med kundspecifika logotyper, texter eller bilder. Sedan väljer man någon av de fyra varianterna akustik, flammstop, air, bioaktiv eller en kombination av egenskaper.

Akustik är certifierat enligt DIN ISO 11654, vilket innebär att alla produkter uppfyller högsta standard för ljudreducering. 

Flammstop är flamskyddat med hjälp av mofifierade polyesterstapelfibrer. Effekten av flamskyddet bibehålls även vid hård mekanisk användning och upprepad tvätt. 

Air renar luften från alla lukter, via en katalysatoreffekt som består av salter och oxider. Processen gör att t ex formaldehyd omvandlas till vatten.

Bioaktiv bekämpar de bakterier som kommer i kontakt med textilen via silverjoner i tygets fibrer. Effekten är testad och dokumenterad i Danmark och Tyskland.

Drapilux används både på högskolor, hotell, sjukhus och i konsertlokaler i Sverige. 

Skriven av Malena Beijer

Drapilux air
Drapilux air
Drapilux akustik
Drapilux akustik

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.