Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Draperier med utökad funktion

Draperier med utökad funkton
Drapilux har skapat textilkollektioner för offentlig miljö med krav både på modern design och intelligenta egenskaper. Man producerar själv sina varor och erbjuder testade, dokumenterade och Oeko-tex certifierade produkter. Flamskydd, luftrening och bakterieskydd är tillsammans med ljuddämpning de egenskaper som erbjuds.

Drapilux textilier går att välja från någon av de färdiga kollektionerna, men går också att beställa med kundspecifika logotyper, texter eller bilder. Sedan väljer man någon av de fyra varianterna akustik, flammstop, air, bioaktiv eller en kombination av egenskaper.

Akustik är certifierat enligt DIN ISO 11654, vilket innebär att alla produkter uppfyller högsta standard för ljudreducering. 

Flammstop är flamskyddat med hjälp av mofifierade polyesterstapelfibrer. Effekten av flamskyddet bibehålls även vid hård mekanisk användning och upprepad tvätt. 

Air renar luften från alla lukter, via en katalysatoreffekt som består av salter och oxider. Processen gör att t ex formaldehyd omvandlas till vatten.

Bioaktiv bekämpar de bakterier som kommer i kontakt med textilen via silverjoner i tygets fibrer. Effekten är testad och dokumenterad i Danmark och Tyskland.

Drapilux används både på högskolor, hotell, sjukhus och i konsertlokaler i Sverige. 

Skriven av Malena Beijer

Drapilux air
Drapilux air
Drapilux akustik
Drapilux akustik

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.