• Nyheter
  • Dramatiska skillnader i byggandet mellan länen

Nyheter

Dramatiska skillnader i byggandet mellan länen

INGEN BILD
Byggandets utveckling har alltid varierat en hel del mellan länen. Men under 2011 kan skillnaderna bli större än normalt.

Prognoserna för det samlade byggandet och underhållet varierar på länsnivå för 2011 mellan -25 och +80 procent. En viktig förklaring till de stora skillnaderna är att det finns många stora byggprojekt, bland annat inom industri och offentlig sektor, som sätter tydliga avtryck i byggstatistiken.

Positivt i norra delarna

Under innevarande år får detta stark positiv effekt i Norrbotten och Västerbotten. Under 2010 kunde man notera en motsvarande effekt i bland annat Stockholms län, när flera arenaprojekt och Nya Karolinska Sjukhuset påbörjades.

Materialleveranser sprids

För materialleverantörerna blir effekterna inte lika dramatiska som statistiken antyder, eftersom leveranserna normalt sprids ut över en längre period.

 

Källa: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.