Nyheter

Dosfäste underlättar monteringen

Dosfäste underlättar monteringen
Ett nytt dosfäste av plast ska underlätta och ge snabbare montering av väggdosor på reglar.

         
 
 

TG dosfäste ska underlätta vid montering av väggdosor på reglar. Väggdosan monteras på fästet med hjälp av clips.

  

TG dosfäste ska ersätta traditionella kortlingar på reglar som är 70 millimeter eller större. Fästet monteras med två skruvar i en regel eller direkt på en innervägg. Det kan placeras endera vertikalt eller horisontalt.

Om två eller fler dosor ska monteras tillsammans bör man använda två dosfästen för att ge extra stabilitet.

Monteras med clips
För att montera en dosa på dosfästet använder man fästclips. Clipset är vändbart så att det kan användas för både enkel- och dubbelgips. Dosfäste och clips är tillverkade av köldtålig och halogenfri ABS-plast.

Patenterat och mönsterskyddat
Dosfästet är patenterat och mönsterskyddat. Design och konstruktion är av elektriker Tomas Gindahl i Tranås och Kjell Henriksson.

 

 

 

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

STEICOflex isolering av träfiber

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.