Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Dosfäste underlättar monteringen

Dosfäste underlättar monteringen
Ett nytt dosfäste av plast ska underlätta och ge snabbare montering av väggdosor på reglar.

         
 
 

TG dosfäste ska underlätta vid montering av väggdosor på reglar. Väggdosan monteras på fästet med hjälp av clips.

  

TG dosfäste ska ersätta traditionella kortlingar på reglar som är 70 millimeter eller större. Fästet monteras med två skruvar i en regel eller direkt på en innervägg. Det kan placeras endera vertikalt eller horisontalt.

Om två eller fler dosor ska monteras tillsammans bör man använda två dosfästen för att ge extra stabilitet.

Monteras med clips
För att montera en dosa på dosfästet använder man fästclips. Clipset är vändbart så att det kan användas för både enkel- och dubbelgips. Dosfäste och clips är tillverkade av köldtålig och halogenfri ABS-plast.

Patenterat och mönsterskyddat
Dosfästet är patenterat och mönsterskyddat. Design och konstruktion är av elektriker Tomas Gindahl i Tranås och Kjell Henriksson.

 

 

 

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.