Nyheter

Dosfäste underlättar monteringen

Dosfäste underlättar monteringen
Ett nytt dosfäste av plast ska underlätta och ge snabbare montering av väggdosor på reglar.

         
 
 

TG dosfäste ska underlätta vid montering av väggdosor på reglar. Väggdosan monteras på fästet med hjälp av clips.

  

TG dosfäste ska ersätta traditionella kortlingar på reglar som är 70 millimeter eller större. Fästet monteras med två skruvar i en regel eller direkt på en innervägg. Det kan placeras endera vertikalt eller horisontalt.

Om två eller fler dosor ska monteras tillsammans bör man använda två dosfästen för att ge extra stabilitet.

Monteras med clips
För att montera en dosa på dosfästet använder man fästclips. Clipset är vändbart så att det kan användas för både enkel- och dubbelgips. Dosfäste och clips är tillverkade av köldtålig och halogenfri ABS-plast.

Patenterat och mönsterskyddat
Dosfästet är patenterat och mönsterskyddat. Design och konstruktion är av elektriker Tomas Gindahl i Tranås och Kjell Henriksson.

 

 

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.