Nyheter

Dörrlås med fingertoppskänsla

Dörrlås med fingertoppskänsla
Det svenska beslagsföretaget Habo Gruppens elektroniska dörrlås Tribe 2 är utrustat med en fingeravtryckssensor som gör att man kan låsa upp sin entrédörr med ett finger, sifferkod, app eller med en helt vanlig nyckel.

Att tappa nycklar och glömma bort koder händer oss alla men det är ändå relativt omöjligt att slarva bort sitt finger. Det batteridrivna dörrlåset Tribe 2 kan lagra upp till 99 unika fingeravtryck och passar både höger- och vänsterhängda dörrar med urtag enligt svensk och norsk standard SS 817383. 

Med administratörskoden görs de individuella inställningarna och skapar en 4-12-siffrig användarkod för att låsa upp dörren. Tribe 2 är förberedd för att kopplas upp mot Habo Tribe 2 Smartbox och app. Appen gör att man kan hålla koll på sin dörr på distans, och släppa in besökare på vissa tider och dagar i intervall när man själv inte kan vara på plats. Tillfälliga koder kan även skickas via appen.

Om tekniken någon gång skulle krångla kan man alltid komma in i huset med nyckel via en vanlig låscylinder som ligger dold bakom en skyddspanel.

Dörrlåset är designat av den svenske formgivaren Thomas Sandell med matchande handtag för inner- och ytterdörrar i serien TS för Habo Selection.


Artikeln är skriven av Helena Bengtsson

Habo Groups dörrlås Tribe 2 är utrustat med en fingeravtryckssensor
Habo Groups dörrlås Tribe 2 är utrustat med en fingeravtryckssensor
Habo Tribe 2 är ett dörrlås som kan öppnas med fingeravtryck, kod, app eller nyckel
Habo Tribe 2 är ett dörrlås som kan öppnas med fingeravtryck, kod, app eller nyckel
Dörrlåset Habo Tribe 2 finns i Silver och Svart
Dörrlåset Habo Tribe 2 finns i Silver och Svart

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.