• Nyheter
  • Dörr med öppningsfunktion som spar utrymme

Nyheter

Dörr med öppningsfunktion som spar utrymme

Dörr med öppningsfunktion som spar utrymme
Företaget Saninova presenterar en slagdörr med glidfunktion som ger dörren en enkel och utrymmesbesparande öppning åt båda hållen.

     
  
  
  

Dörrfunktionen Care, från Saninova, kombinerar en slagdörr med en glidfunktion som gör att dörren kräver mindre utrymme vid öppning. Den kan dessutom öppnas åt båda hållen.

 

 

 

 

 

Från den italienska tillverkaren Celegon S.A.S. kommer dörrfunktionen Ergon som i Sverige går under namnet Care och marknadsförs av företaget Saninova. Det utmärkande med dörren är att den kan öppnas åt båda hållen och att dörrbladet kräver mindre utrymme vid öppning. Detta har gjorts möjligt med beslag som kombinerar funktionen hos en slagdörr med en glidfunktion. När man öppnar dörren viks dörrbladet upp, samtidigt som det glider in i dörröppningen. I helt öppet läge står därför dörrbladets mitt vid dörrkarmen.
Dörren uppges vara lämplig för äldreboende därden kan användas inom lägenheter som exempelvis toalettdörr. Andra användningsområden är hotell, restauranger, sjukhus och sportanläggningar.


Utrymmesbesparande öppning

När dörren har öppnats helt är cirka halva dörrbladet innanför och andra halvan utanför en tänkt tröskellinje.
– Dörren är utrymmesbesparande vilket i sin tur gör att man kan dra ner på den totala byggnadsytan, säger Peter Jörnstedt på Saninova.
Den minskar även risken för överbelastning och direkta blockeringar i korridorer och trånga passager.

Praktisk för rörelsehindrade
Vid en vanlig slagdörr behöver man som rullstolsburen rulla fram till dörren, pressa ner trycket och sedan backa för att få dörren i öppet läge. Med Cares dörrfunktion kan dörren öppnas åt båda hållen och därmed alltid framåt, i färdriktningen. Dörrens öppningsrörelse gör också att mindre armrörelse krävs.

Levereras komplett
Dörrbladet består av en samverkande sandwich- och ramkonstruktion som är klädd med laminat. Kanterna är försedda med dubbel borstlist.
Dörren är inte försedd med klämskydd, men risken för klämskador uppges vara liten på grund av konstruktionen, där hävarmen, och därmed klämkraften, blir mycket mindre än för en vanlig slagdörr.
Dörren levereras komplett med karm, dörrblad och beslag. Den kan måttbeställas utan extra kostnad.

 

Nyheter

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.