Nyheter

Diodplint för solpaneler

Diodplint för solpaneler
2011-08-16
Phoenic Contact lanserar en ny diodplint som ska skydda solpaneler av tunnfilmstyp mot backströmmar.

        
 

STME 6-DIO HV är en diodplint som skyddar mot backströmmar och därför ska vara speciellt lämpad för solpanelsapplikationer.

 

 

 

 

 

Diodplinten STME 6-DIO HV är försedd med integrerat bryggschakt som ska göra det enkelt att koppla samman flera kretsar med hjälp av plug-in-bryggor. Med hjälp av skiljeplattor ska även ett tillförlitligt isolationsavstånd skapas mellan intilliggande diodplintar.

Klarar dubbelisolerade ledare

Med en stor öppning för ledaren i plinten möjliggörs anslutning av upp till 10 kvadratmillimeter, med en diameter på upp till 7,5 millimeter. På så sätt klarar man dubbelisolerade ledare som ofta används inom solcellsapplikationer.

Skapar delning

En frånskiljbar variant för 1000 volt DC och 30 ampere gör det möjligt att skapa en delning mellan enskilda kretsar. Den skruvfria frånskiljaren ska ge säker låsning i öppet respektive slutet läge. Symboler på frånskiljaren ska även ge en klar optisk indikation om frånskiljarens status.

 

 

Nyheter

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.