Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Diodplint för solpaneler

Diodplint för solpaneler
2011-08-16
Phoenic Contact lanserar en ny diodplint som ska skydda solpaneler av tunnfilmstyp mot backströmmar.

        
 

STME 6-DIO HV är en diodplint som skyddar mot backströmmar och därför ska vara speciellt lämpad för solpanelsapplikationer.

 

 

 

 

 

Diodplinten STME 6-DIO HV är försedd med integrerat bryggschakt som ska göra det enkelt att koppla samman flera kretsar med hjälp av plug-in-bryggor. Med hjälp av skiljeplattor ska även ett tillförlitligt isolationsavstånd skapas mellan intilliggande diodplintar.

Klarar dubbelisolerade ledare

Med en stor öppning för ledaren i plinten möjliggörs anslutning av upp till 10 kvadratmillimeter, med en diameter på upp till 7,5 millimeter. På så sätt klarar man dubbelisolerade ledare som ofta används inom solcellsapplikationer.

Skapar delning

En frånskiljbar variant för 1000 volt DC och 30 ampere gör det möjligt att skapa en delning mellan enskilda kretsar. Den skruvfria frånskiljaren ska ge säker låsning i öppet respektive slutet läge. Symboler på frånskiljaren ska även ge en klar optisk indikation om frånskiljarens status.

 

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.