Nyheter

Diodplint för solpaneler

Diodplint för solpaneler
2011-08-16
Phoenic Contact lanserar en ny diodplint som ska skydda solpaneler av tunnfilmstyp mot backströmmar.

        
 

STME 6-DIO HV är en diodplint som skyddar mot backströmmar och därför ska vara speciellt lämpad för solpanelsapplikationer.

 

 

 

 

 

Diodplinten STME 6-DIO HV är försedd med integrerat bryggschakt som ska göra det enkelt att koppla samman flera kretsar med hjälp av plug-in-bryggor. Med hjälp av skiljeplattor ska även ett tillförlitligt isolationsavstånd skapas mellan intilliggande diodplintar.

Klarar dubbelisolerade ledare

Med en stor öppning för ledaren i plinten möjliggörs anslutning av upp till 10 kvadratmillimeter, med en diameter på upp till 7,5 millimeter. På så sätt klarar man dubbelisolerade ledare som ofta används inom solcellsapplikationer.

Skapar delning

En frånskiljbar variant för 1000 volt DC och 30 ampere gör det möjligt att skapa en delning mellan enskilda kretsar. Den skruvfria frånskiljaren ska ge säker låsning i öppet respektive slutet läge. Symboler på frånskiljaren ska även ge en klar optisk indikation om frånskiljarens status.

 

 

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.