Nyheter

Diodbelysning för fasaden

Diodbelysning för fasaden
2012-02-21
Från Osram kommer en ny armaturserie med diodbelysning för placering utomhus.

     
 

Noxlite Wall för fasader är en diodbelysning som finns med både rektangulär och rund design.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Armaturerna i serien Noxlite är avsedda för fasader, uteplatser, balkonger och entréer. De är försedda med lysdioder som ger ett vitt ljus och de finns med eller utan rörelse- eller ljussensorer.

Sensorerna kan ställas in på en driftstid mellan fem sekunder och tio minuter. Det går även att justera graden av mörker då rörelsesensorerna ska aktiveras. På så vis kan armaturerna anpassas individuellt beroende på var de placeras.

Rund eller rektangulär
Noxlite Wall finns i fyra utföranden och ger en jämn ljusfördelning som enligt leverantören ska skapa en effektfull fasadbelysning. Armaturen finns både med rektangulär och rund design.

Vridbar spot
Noxlite finns även som Led-spot med vridbara huvuden som ska göra belysningen flexibel. Den kan justeras 70 grader nedåt och 30 grader åt höger och vänster.

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.