• Nyheter
  • Dimbar lysdiodlampa sänker elanvändningen

Nyheter

Dimbar lysdiodlampa sänker elanvändningen

Dimbar lysdiodlampa sänker elanvändningen
2009-04-21
Jönköpingsföretaget Elektro Elco lanserar en dimbar ljuskälla med lysdioder, som passar i vanliga GU10-socklar.

     
 Elektro Elcos nya lysdiodlampa för GU10-socklar kan kan regleras med flertalet befintliga dimrar på marknaden. Därmed kan befintliga halogenlampor bytas ut och elanvändningen ska kunna minskas rejält.
Den nya LED-ljuskällan har GU10-sockel och kan ersätta motsvarande halogenljuskällor och samtidigt göra det möjligt att behålla befintlig dimmer och möjligheten att ljusreglera. Lysdiodlampan kan nämligen ljusregleras med de flesta typer av dimrar, inklusive vanliga tyristordimrar för glödljus. Den kan regleras steglöst från 100 procent ned till 15 procent och därunder släcks ljuskällan helt. Enligt företaget ska detta kunna minska energianvändningen med 80 procent.

Finns varmvit och kallvit
Lampan innehåller tre stycken lysdioder, av typen Power LED, som vardera har en effekt på 1 watt. Detta ger enligt uppgift ett ljusflöde på 125–165 lumen som ska motsvara ljuset från en halogenlampa på 25 till 35 watt.
Ljuskällan finns som varmvit 3000K och kallvit 6000K med 36 graders spridningsvinkel.

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.