Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Dimbar lysdiodlampa sänker elanvändningen

Nyheter

Dimbar lysdiodlampa sänker elanvändningen

Dimbar lysdiodlampa sänker elanvändningen
2009-04-21
Jönköpingsföretaget Elektro Elco lanserar en dimbar ljuskälla med lysdioder, som passar i vanliga GU10-socklar.

     
 Elektro Elcos nya lysdiodlampa för GU10-socklar kan kan regleras med flertalet befintliga dimrar på marknaden. Därmed kan befintliga halogenlampor bytas ut och elanvändningen ska kunna minskas rejält.
Den nya LED-ljuskällan har GU10-sockel och kan ersätta motsvarande halogenljuskällor och samtidigt göra det möjligt att behålla befintlig dimmer och möjligheten att ljusreglera. Lysdiodlampan kan nämligen ljusregleras med de flesta typer av dimrar, inklusive vanliga tyristordimrar för glödljus. Den kan regleras steglöst från 100 procent ned till 15 procent och därunder släcks ljuskällan helt. Enligt företaget ska detta kunna minska energianvändningen med 80 procent.

Finns varmvit och kallvit
Lampan innehåller tre stycken lysdioder, av typen Power LED, som vardera har en effekt på 1 watt. Detta ger enligt uppgift ett ljusflöde på 125–165 lumen som ska motsvara ljuset från en halogenlampa på 25 till 35 watt.
Ljuskällan finns som varmvit 3000K och kallvit 6000K med 36 graders spridningsvinkel.

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.