Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Digitalt vattenpass

Digitalt vattenpass
Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

FLEX Digitala vattenpass har dubbla displayer med justerbar bakgrundsbelysning och tre belysta libeller för enkel avläsning även i mörkare utrymmen. Displayerna är placerade på framsidan och ovansidan. De är läsbara i 360 grader med automatisk rotation och justerbar bakgrundsbelysning.

Vattenpasset ger en exakt vinkel där mätenheterna kan ändras till att anges i mm/m, grader, inches/feet alternativt procent. Den exakta mätningen gör att vattenpasset också kan användas för att måtta in lutande objekt. Vattenpasset ger även en exakt lutningsöverföring till ett längre avstånd.

Med hjälp av en hållfunktion kan det uppmätta värdet lagras, för avläsning i efterhand. En avstängningstimer stänger av displayen efter 10 minuter. 

Vattenpasset är tillverkat med hölje av aluminium. Starka magneter ger en säker fästning till arbetsstycken. Ändlocken är avtagbara. Skyddsklass IP 65 gör det damm- och vattentätt.

Egenskaper
Längd: 0,6 eller 1,2 meter.
Vikt: 0,843 resp 1,51 kg.
Exakthet: ± 0,05°/0°+90° ± 0,1/1°-89°.
Precisionsvattenpass: 0,029°.
Användningstid: ca 16 timmar.
Batterier: 2 st AA.

Skriven av Anna Göth

Flex Digitalt vattenpass, display framsida
Flex Digitalt vattenpass, display framsida
Flex Digitalt vattenpass, display ovansida
Flex Digitalt vattenpass, display ovansida
Flex Digitalt vattenpass, libell med belysning
Flex Digitalt vattenpass, libell med belysning

Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

2020-12-04
Takavvattning

Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.