Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Digitalt vattenpass

Digitalt vattenpass
Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

FLEX Digitala vattenpass har dubbla displayer med justerbar bakgrundsbelysning och tre belysta libeller för enkel avläsning även i mörkare utrymmen. Displayerna är placerade på framsidan och ovansidan. De är läsbara i 360 grader med automatisk rotation och justerbar bakgrundsbelysning.

Vattenpasset ger en exakt vinkel där mätenheterna kan ändras till att anges i mm/m, grader, inches/feet alternativt procent. Den exakta mätningen gör att vattenpasset också kan användas för att måtta in lutande objekt. Vattenpasset ger även en exakt lutningsöverföring till ett längre avstånd.

Med hjälp av en hållfunktion kan det uppmätta värdet lagras, för avläsning i efterhand. En avstängningstimer stänger av displayen efter 10 minuter. 

Vattenpasset är tillverkat med hölje av aluminium. Starka magneter ger en säker fästning till arbetsstycken. Ändlocken är avtagbara. Skyddsklass IP 65 gör det damm- och vattentätt.

Egenskaper
Längd: 0,6 eller 1,2 meter.
Vikt: 0,843 resp 1,51 kg.
Exakthet: ± 0,05°/0°+90° ± 0,1/1°-89°.
Precisionsvattenpass: 0,029°.
Användningstid: ca 16 timmar.
Batterier: 2 st AA.

Skriven av Anna Göth

Flex Digitalt vattenpass, display framsida
Flex Digitalt vattenpass, display framsida
Flex Digitalt vattenpass, display ovansida
Flex Digitalt vattenpass, display ovansida
Flex Digitalt vattenpass, libell med belysning
Flex Digitalt vattenpass, libell med belysning

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.