Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Digitalt vattenpass

Digitalt vattenpass
Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

FLEX Digitala vattenpass har dubbla displayer med justerbar bakgrundsbelysning och tre belysta libeller för enkel avläsning även i mörkare utrymmen. Displayerna är placerade på framsidan och ovansidan. De är läsbara i 360 grader med automatisk rotation och justerbar bakgrundsbelysning.

Vattenpasset ger en exakt vinkel där mätenheterna kan ändras till att anges i mm/m, grader, inches/feet alternativt procent. Den exakta mätningen gör att vattenpasset också kan användas för att måtta in lutande objekt. Vattenpasset ger även en exakt lutningsöverföring till ett längre avstånd.

Med hjälp av en hållfunktion kan det uppmätta värdet lagras, för avläsning i efterhand. En avstängningstimer stänger av displayen efter 10 minuter. 

Vattenpasset är tillverkat med hölje av aluminium. Starka magneter ger en säker fästning till arbetsstycken. Ändlocken är avtagbara. Skyddsklass IP 65 gör det damm- och vattentätt.

Egenskaper
Längd: 0,6 eller 1,2 meter.
Vikt: 0,843 resp 1,51 kg.
Exakthet: ± 0,05°/0°+90° ± 0,1/1°-89°.
Precisionsvattenpass: 0,029°.
Användningstid: ca 16 timmar.
Batterier: 2 st AA.

Skriven av Anna Göth

Flex Digitalt vattenpass, display framsida
Flex Digitalt vattenpass, display framsida
Flex Digitalt vattenpass, display ovansida
Flex Digitalt vattenpass, display ovansida
Flex Digitalt vattenpass, libell med belysning
Flex Digitalt vattenpass, libell med belysning

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.