• Nyheter
  • Digitalt kulörmätningsverktyg för yrkesmålare

Nyheter

Digitalt kulörmätningsverktyg för yrkesmålare

Digitalt kulörmätningsverktyg för yrkesmålare
Nordsjö Colour Sensor är ett litet, effektivt kulörmätningsverktyg som kan användas av yrkesmålare för att säkerställa att kunden får en kulör som motsvarar dess förväntningar.

Nordsjö Colour Sensor används tillsammans med appen Nordsjö Professional Expert och mäter kulörer från valfria släta ytor såsom t ex textilier, tapeter eller möbler på några sekunder. Kulörmätningsverktyget kan användas av både yrkesmålare för att säkerställa att kunden får förväntad kulör men även av arkitekter eller övriga yrkesgrupper som arbetar med kulörer.

Med ett enkelt knapptryck skannar den lilla enheten av ytans kulören. Enheten är kompatibel med Nordsjö Professional Expert där man även direkt i mobiltelefonen eller surfplattan kan visualisera hur kulören kommer se ut när den är uppmålad i rummet. Via appen har även yrkesmålaren tillgång till Nordsjös produktkatalog, datablad och projekthanteringsverktyg.

Mätnoggrannheten är högre än 90% och återger kulörkoder i ACC, NCS och RAL. Ingen kalibrering behövs.

Kulörmätningsverktyget finns till försäljning hos Nordsjös återförsäljare samt på deras webbplats.

Skriven av Anna Göth

Nordsjö Colour Sensor Kulörmätningsverktyg
Nordsjö Colour Sensor Kulörmätningsverktyg
Kompatibel med Nordsjö Professional Expert app
Kompatibel med Nordsjö Professional Expert app

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.