• Nyheter
  • Digitalt kulörmätningsverktyg för yrkesmålare

Nyheter

Digitalt kulörmätningsverktyg för yrkesmålare

Digitalt kulörmätningsverktyg för yrkesmålare
Nordsjö Colour Sensor är ett litet, effektivt kulörmätningsverktyg som kan användas av yrkesmålare för att säkerställa att kunden får en kulör som motsvarar dess förväntningar.

Nordsjö Colour Sensor används tillsammans med appen Nordsjö Professional Expert och mäter kulörer från valfria släta ytor såsom t ex textilier, tapeter eller möbler på några sekunder. Kulörmätningsverktyget kan användas av både yrkesmålare för att säkerställa att kunden får förväntad kulör men även av arkitekter eller övriga yrkesgrupper som arbetar med kulörer.

Med ett enkelt knapptryck skannar den lilla enheten av ytans kulören. Enheten är kompatibel med Nordsjö Professional Expert där man även direkt i mobiltelefonen eller surfplattan kan visualisera hur kulören kommer se ut när den är uppmålad i rummet. Via appen har även yrkesmålaren tillgång till Nordsjös produktkatalog, datablad och projekthanteringsverktyg.

Mätnoggrannheten är högre än 90% och återger kulörkoder i ACC, NCS och RAL. Ingen kalibrering behövs.

Kulörmätningsverktyget finns till försäljning hos Nordsjös återförsäljare samt på deras webbplats.

Skriven av Anna Göth

Nordsjö Colour Sensor Kulörmätningsverktyg
Nordsjö Colour Sensor Kulörmätningsverktyg
Kompatibel med Nordsjö Professional Expert app
Kompatibel med Nordsjö Professional Expert app

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.