Nyheter

Digitalt kodlås för altandörrar

Digitalt kodlås för altandörrar
Beslagskonsult har lanserat ett nytt handtag med kodlås avsett för fönster och fönsterdörrar. Handtaget finns i flera utföranden och passar de flesta fönster, altandörrar och balkongdörrar.

Vision Home är ett elektromekaniskt handtag för montering invändigt på fönsterdörrar eller fönster. Handtaget kan erhållas som rakt, vänsterhängt eller högerhängt och passar i de flesta fönster, altandörrar och balkongdörrar, även dörrar med låga dorn och snäva öppningsradier.

Handtaget är utrustat med en bakgrundsbelyst knappsats som tänds när man drar ett finger från siffrorna 1 till 4. För upplåsning matas en sexsiffrig användarkod in och för låsning drar man, även då, fingret från 1 till 4. Användarkoden kan enkelt bytas och finns kvar vid eventuellt strömbortfall eller batteribyte.

Visuell feedback ges vid inmatning av koden. Vid felslagen kod fem gånger aktiveras en blockeringsfunktion.

Handtaget är tillverkat av mattkromaterad zink, rostfritt stål och nylon. Dolt skruvmontage med standardmått.

Kodlåset drivs av två st 1,5V AAA alkaliska batterier (räcker ca två år vid normal användning). Vid låg batterispänning ges en varning.

Handtaget ger skydd mot kända manipulationsmetoder som t ex dyrkning, slag, vibration, tryckluft och magnetism. Godkänd enligt SS 3620:2017 i klass B. Klarar temperaturområde: 0-70 °C.

Mått
Fyrkantssprint 8×8 mm som standard, 7×7 mm sprint kan fås på beställning.
Standardlängd på fyrkantssprinten är 60 mm men kan även beställas i 43 mm och 110 mm.

Skriven av Anna Göth

Digitalt kodlås för altandörrar m m
Digitalt kodlås för altandörrar m m
Digitalt kodlås för altandörrar
Digitalt kodlås för altandörrar

Nyheter

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.