Nyheter

Digitalt kodlås för altandörrar

Digitalt kodlås för altandörrar
Beslagskonsult har lanserat ett nytt handtag med kodlås avsett för fönster och fönsterdörrar. Handtaget finns i flera utföranden och passar de flesta fönster, altandörrar och balkongdörrar.

Vision Home är ett elektromekaniskt handtag för montering invändigt på fönsterdörrar eller fönster. Handtaget kan erhållas som rakt, vänsterhängt eller högerhängt och passar i de flesta fönster, altandörrar och balkongdörrar, även dörrar med låga dorn och snäva öppningsradier.

Handtaget är utrustat med en bakgrundsbelyst knappsats som tänds när man drar ett finger från siffrorna 1 till 4. För upplåsning matas en sexsiffrig användarkod in och för låsning drar man, även då, fingret från 1 till 4. Användarkoden kan enkelt bytas och finns kvar vid eventuellt strömbortfall eller batteribyte.

Visuell feedback ges vid inmatning av koden. Vid felslagen kod fem gånger aktiveras en blockeringsfunktion.

Handtaget är tillverkat av mattkromaterad zink, rostfritt stål och nylon. Dolt skruvmontage med standardmått.

Kodlåset drivs av två st 1,5V AAA alkaliska batterier (räcker ca två år vid normal användning). Vid låg batterispänning ges en varning.

Handtaget ger skydd mot kända manipulationsmetoder som t ex dyrkning, slag, vibration, tryckluft och magnetism. Godkänd enligt SS 3620:2017 i klass B. Klarar temperaturområde: 0-70 °C.

Mått
Fyrkantssprint 8×8 mm som standard, 7×7 mm sprint kan fås på beställning.
Standardlängd på fyrkantssprinten är 60 mm men kan även beställas i 43 mm och 110 mm.

Skriven av Anna Göth

Digitalt kodlås för altandörrar m m
Digitalt kodlås för altandörrar m m
Digitalt kodlås för altandörrar
Digitalt kodlås för altandörrar

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.