Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Digitalt kodlås för altandörrar

Digitalt kodlås för altandörrar
Beslagskonsult har lanserat ett nytt handtag med kodlås avsett för fönster och fönsterdörrar. Handtaget finns i flera utföranden och passar de flesta fönster, altandörrar och balkongdörrar.

Vision Home är ett elektromekaniskt handtag för montering invändigt på fönsterdörrar eller fönster. Handtaget kan erhållas som rakt, vänsterhängt eller högerhängt och passar i de flesta fönster, altandörrar och balkongdörrar, även dörrar med låga dorn och snäva öppningsradier.

Handtaget är utrustat med en bakgrundsbelyst knappsats som tänds när man drar ett finger från siffrorna 1 till 4. För upplåsning matas en sexsiffrig användarkod in och för låsning drar man, även då, fingret från 1 till 4. Användarkoden kan enkelt bytas och finns kvar vid eventuellt strömbortfall eller batteribyte.

Visuell feedback ges vid inmatning av koden. Vid felslagen kod fem gånger aktiveras en blockeringsfunktion.

Handtaget är tillverkat av mattkromaterad zink, rostfritt stål och nylon. Dolt skruvmontage med standardmått.

Kodlåset drivs av två st 1,5V AAA alkaliska batterier (räcker ca två år vid normal användning). Vid låg batterispänning ges en varning.

Handtaget ger skydd mot kända manipulationsmetoder som t ex dyrkning, slag, vibration, tryckluft och magnetism. Godkänd enligt SS 3620:2017 i klass B. Klarar temperaturområde: 0-70 °C.

Mått
Fyrkantssprint 8×8 mm som standard, 7×7 mm sprint kan fås på beställning.
Standardlängd på fyrkantssprinten är 60 mm men kan även beställas i 43 mm och 110 mm.

Skriven av Anna Göth

Digitalt kodlås för altandörrar m m
Digitalt kodlås för altandörrar m m
Digitalt kodlås för altandörrar
Digitalt kodlås för altandörrar

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.